Κυριακή, 31 Μαϊος 2020 17:36

Μπούζα για έργα

Μπούζα για έργα

Για “ακόρεστη δίψα οικειοποίησης έργων, αναπτυξιακών σχεδιασμών και προπαρασκευαστικών ενεργειών της προηγούμενης περιφερειακής αρχής του κ. Τατούλη” κατηγορεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η περιφερειακή σύμβουλος της παράταξης Τατούλη Αντωνία Μπούζα.

Για το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο της εκκλησίας της Μεταμόρφωσης Σωτήρος στη Χριστιανούπολη αναφέρει ότι “η περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη το είχε εντάξει στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με προϋπολογισμό 2.896.000 ευρώ. Με τη συμβολή πολλών ακόμη υπηρεσιών και φορέων, παραδόθηκε ανακαινισμένο και συντηρημένο στην τοπική κοινωνία. Για τον περιβάλλοντα χώρο του ναού και τη συντήρηση του παρακείμενου ναού του 1880 περίπου, υπήρξε συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Δήμο Τριφυλίας και είχε ολοκληρωθεί η μελέτη από το δήμο, όπως είχε συμφωνηθεί, εδώ κι 1,5 χρόνο περίπου. Για την ανάπλαση δε, του περιβάλλοντος χώρου, είχε δεσμευτεί από την περιφερειακή αρχή Τατούλη από το πρόγραμμα για τα πυρόπληκτα το ποσόν των 245.000 ευρώ. Επειδή, όμως, απαιτούνταν διάφορες επιπλέον άδειες π.χ. νεοδομίας κλπ., τις οποίες έπρεπε να επισπεύσει ο Δήμος Τριφυλίας, το έργο δεν έγινε εφικτό να ξεκινήσει στη διάρκεια της θητείας μας”.
Αφού υποστηρίζει ότι “με πρωτοφανή καθυστέρηση και χάριν του ενδιαφέροντος του τοπικού προέδρου Χριστιανουπόλεως, κινήθηκε εκ νέου η διαδικασία”, κατηγορεί τον κ. Νίκα πως “όταν δεν κατάφερε την απένταξη, σκέφτηκε την οικειοποίηση. Ολοι είδαμε να παίρνει εκ νέου στα χέρια του τη μελέτη από τον πρόεδρο Τ.Κ. Χριστιανουπόλεως, αλλά ξέχασε να πει πως οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ήδη την είχαν στα συρτάρια τους, πάνω από 1,5 χρόνο”.