Κυριακή, 14 Ιουνίου 2020 13:50

Μπούζα κατά Νίκα για αρχεία Βουλκάνου

Γράφτηκε από την
Μπούζα κατά Νίκα για αρχεία Βουλκάνου

Επίθεση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για το θέμα της ψηφιοποίησης των αρχείων της Μονής Βουλκάνου εξαπολύει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, καταγγέλλοντας τον κ. Νίκα ότι "τόλμησε να συνδέσει με… προεκλογικό ρουσφέτι το σπουδαίο έργο ψηφιοποίησης των αρχείων της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, ενός ιστορικού προσκυνήματος”.

Σε άλλο σημείο της γραπτής δήλωσής της η κ. Μπούζα αναφέρει: "Με οδυνηρή έκπληξη ακούσαμε τον περιφερειάρχη κ. Νίκα να υποτιμά και να διάκειται αρνητικά στο ήδη δρομολογημένο έργο διάσωσης των αρχείων της Ιεράς Μονής, προκειμένου να υποστηρίξει την πανάκριβη προγραμματική σύμβαση που έφερε προς ψήφιση για τα υγιειονομικά πρωτόκολλα σχετικά με Covid-19. Στην περίπτωση αυτή εξετέθη, διότι αρνήθηκε την πρόταση του κ.Τατούλη να συνεργαστεί με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας το οποίο δωρεάν θα μας προσέφερε τις υπηρεσίες του και επέλεξε καθυστερημένα ως συνήθως πράττει στον τουρισμό, μία πανάκριβη επιλογή πληρώνοντας η Περιφέρεια 93300 ευρώ. Ως φαίνεται, τα λεφτόδεντρα του κ.Νίκα είναι αστείρευτα για να κινείται έτσι, σπαταλώντας χρήσιμους πόρους".
Η κ. Μπουζά καταλήγει λέγοντας ότι “η στοιχειώδης λογική απαιτεί άμεσα ο κ. Νίκας να ανακαλέσει για τις απρέπειες και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη που ενέπλεξε αδίκως θεσμούς, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, σε λογικές ρουσφετιών, εμπάθειας και τακτικισμού και να συνεχίσει το δρομολογημένο έργο με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου".


NEWSLETTER