Τετάρτη, 01 Ιουλίου 2020 18:28

Σκευωρία εναντίον του ανακάλυψε ο Τατούλης

Γράφτηκε από τον
Σκευωρία εναντίον του ανακάλυψε ο Τατούλης

 

Σκευωρία πολιτικών πρόσωπων με στόχο την ήττα της "Νέας Πελοποννήσου" στις εκλογές και την εξόντωση του ίδιου και των  συνεργατών του “βλέπει” πίσω από τη μήνυση του Περικλή Μαντά ο πρώην περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.

Ταυτόχρονα δηλώνει δικαιωμένος από την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης και υποστηρίζει ότι η καταγγελία του, σύμφωνα με την οποία ο κ. Μαντάς του ζήτησε “εκ μέρους Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης «μαύρο πολιτικό χρήμα» αποδείχθηκε απολύτως αληθής και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απαλλακτική του κρίση".

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Τατούλη και οι δυο πρώην αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Ρουμελιώτης και Απόστολος Παπαφωτίου, αναφέρουν με κοινή δήλωσή τους πως "ο ίδιος ο κ. εισαγγελέας ανέφερε πως είναι αληθές το γεγονός ότι ο κ. Μαντάς επισκέφτηκε το γραφείο του πρ. περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη προκειμένου να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για συγκεκριμένο Μέσο".

Υπενθυμίζουμε ότι το δικαστήριο απάλλαξε τον κ. Τατούλη λόγω αμφιβολιών από την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης, ενώ τον έκρινε ένοχο για εξύβριση, χωρίς να του επιβάλει ποινή.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι οι κ. Ρουμελιώτης και Παπαφωτίου θα δικαστούν μαζί με τον κ. Τατούλη το Νοέμβριο στην Καλαμάτα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ψευδούς κατάθεσης, της συκοφαντικής δυσφήμησης, της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή κατάθεση κατά συρροή.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τατούλη:

"Η σημερινή (σ.σ. προχθεσινή) απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης αποτελεί για εμένα και την παράταξη μου απόλυτη δικαίωση. Η μήνυση του τέως αντιπεριφερειάρχη και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Περικλή Μαντά, εναντίον μου, εντάσσεται σε μια «σκευωρία» πολιτικών προσώπων και Μ.Μ.Ε. που ξεκίνησε το 2018 με μοναδικό στόχο την ήττα της «Νέας Πελοποννήσου» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 και την πολιτική και προσωπική εξόντωση τη δική μου και των συνεργατών μου.

Η δήλωση μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 24.9.2018, ότι πρ. αντιπεριφερειάρχης ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε εκ μέρους Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης «μαύρο πολιτικό χρήμα», αποδείχθηκε απολύτως αληθής και για το λόγο αυτό το Δικαστήριο οδηγήθηκε στην απαλλακτική του κρίση.

Είμαστε όρθιοι και παρόντες να αποκαλύψουμε όλους τους πρωταγωνιστές αυτής της πρωτοφανούς πολιτικής σκευωρίας, να πούμε στους πολίτες όλη την αλήθεια και να «βγάλουμε τις κουκούλες στο βρώμικο πολιτικό σύστημα», που μολύνει την κοινωνία της Πελοποννήσου".

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΚΑΙ ΠΑΠΑΦΩΤΙΟΥ

Η κοινή δήλωση των πρώην αντιπεριφερειαρχών Γιώργου Ρουμελιώτη και Απόστολου Παπαφωτίου έχει ως εξής:

"Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Μαντάς παρότι η χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Τρίπολης ήταν ξεκάθαρη σχετικά με τα όσα καταθέσαμε στο Δικαστήριο, συνεχίζει την προσπάθεια συκοφαντικής δυσφήμησης, αφήνοντας μάλιστα ακόμα και τώρα υπονοούμενα εναντίον μας.

Δύο δικαστικές αποφάσεις αναφέρουν με σαφήνεια ότι καταθέσαμε την απόλυτη αλήθεια και κατά την χθεσινή ακροαματική διαδικασία, ο ίδιος ο κ. εισαγγελέας ανέφερε πως είναι αληθές το γεγονός ότι ο κ.Μαντάς επισκέφτηκε το γραφείο του πρ. περιφερειάρχη κ.Πέτρου Τατούλη προκειμένου να ζητήσει «μαύρο πολιτικό χρήμα» για συγκεκριμένο Μέσο Ενημέρωσης, κάτι το οποίο άλλωστε είδαμε με τα μάτια μας και ακούσαμε με τα αυτιά μας, κάτι το οποίο τελικά απεδέχθη και το Δικαστήριο και έκρινε τον κ.Τατούλη αθώο.

Ο κ. βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην αγωνία του να μην κατηγορηθεί από το κόμμα του για την ανοίκεια και πολιτικά ανήθικη αυτή πράξη του, για να μην στιγματιστεί ως «κομιστής» μιντιακών συμφερόντων, σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με συγκεκριμένα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης βρίσκονται στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου, διαστρεβλώνει την αλήθεια και παραποιεί τα πραγματικά γεγονότα.

Αντί λοιπόν ο κ. βουλευτής και πρώην μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου», να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη από δύο πρώην συναδέλφους του για όλα όσα συκοφαντικά και δυσφημιστικά έχει δηλώσει σε βάρος μας, με προκλητική αλαζονεία που θεωρεί ότι ίσως την αντλεί από το αξίωμα του, μας προκαλεί με «έμμεσες απειλές». 

Του στέλνουμε αυστηρό μήνυμα  και στον ίδιο και στο κόμμα του και στους υποβολείς του: Οπως δεν δειλιάσαμε όταν ζήτησε σε βάρος μας ακόμα και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας, για να μας εμποδίσει να πούμε την αλήθεια, έτσι και τώρα θα συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα να λέμε την αλήθεια. Αλλωστε για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του, έχουμε απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Καλούμε τον κ. Μαντά να σταματήσει εδώ και τώρα την παραφιλολογία και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα των Μεσσήνιων πολιτών γιατί ο τρόπος της πολιτικής συμπεριφοράς του, προσβάλει και το κόμμα του και τους ίδιους τους πολίτες που τον ψήφισαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας εναντίον του κ. Τατούλη, προτεινόμενοι από τον κ. Μαντά, οι κ.κ. Νικόλαος Γόντικας (εκπρόσωπος του ΚΚΕ στο Περιφερειακό Συμβούλιο), Αθανάσιος Λαγός δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ελευθερία» Καλαμάτας".

Θ.Λ.


NEWSLETTER