Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012 08:11

Διαμαρτυρία Πατσαρίνου για τη λειτουργία του Περιφερειακού

Διαμαρτυρία Πατσαρίνου για τη λειτουργία του Περιφερειακού

Είναι η πολλοστή φορά που διαμαρτυρόμαστε για τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ας δούμε τα τελευταία γεγονότα:

–Την Πέμπτη 20/12/2012 μας δόθηκε η πρόσκληση για τη 18η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την Παρασκευή 28/12/2012, χωρίς να συνοδεύεται με τις ανάλογες εισηγήσεις. Την Δευτέρα δεν πήραμε εισηγήσεις, ενώ Τρίτη και Τετάρτη (Χριστούγεννα) είναι αργίες!

–Περιλαμβάνονται σ’ αυτή 20 τακτικά θέματα (αν δεν προστεθούν κι άλλα μέχρι τη σύγκληση) όπου 3 απ’ αυτά είναι θέματα για κάθε μία ξεχωριστή τακτική συνεδρίαση. Ο προϋπολογισμός του 2013, η αξιολόγηση – αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και αειφόρου ανάπτυξης και ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

–Στην τελευταία 17η συνεδρίαση, ζητήσαμε να ενημερωνόμαστε για τα θέματα που συζητούνται ανά νομό και να μπορούμε να συμμετέχουμε στην ενημέρωση στα πλαίσια της ουσιαστικής και πιο γρήγορης ενημέρωσης. Η απάντηση που πήραμε από τον κ. περιφερειάρχη ήταν ότι διοίκηση ασκεί μόνο αυτός και η παράταξή του(!!!) και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να παρακολουθούμε τις συναντήσεις αυτές, στις οποίες παρεμπιπτόντως έχουν πρόσβαση κατ’ επιλογή τα μέσα μαζικής ενημέρωσης!

Αυτός ο αυταρχικός συγκεντρωτικός τρόπος διοίκησης συνοδεύεται εκτός από γελοιοποιήσεις και προσβολές προσώπων και από παράτυπες και παράνομες ενέργειες: 

-Πολλά στοιχεία που αναφέρονται στις εισηγήσεις δεν δίνονται ή δεν υπάρχουν. 

-Πέρασε σαν έκτακτο θέμα στην 15η συνεδρίαση η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στο Δήμο Τρίπολης.

-Τώρα καλούμαστε να συζητήσουμε για τον προϋπολογισμό του 2013 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία του επιχειρησιακού σχεδιασμού και μάλιστα τον έχουν προτάξει σαν θέμα(!!!). 

ρχεται σαν θέμα η αναθεώρηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού (σε περίοδο αμφισβήτησης λογικών προτεραιοτήτων), χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση!

Οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν βρει υποστηρικτή τη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρωταγωνιστή τον περιφερειάρχη, φαίνεται ότι, κατά τα πρότυπα της αντισυνταγματικής λειτουργίας της Βουλής (σωρεία πράξεων νομοθετικού περιεχομένου), επιβάλλουν κι εδώ να θίγονται και να αμφισβητούνται τα ζητήματα της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της συμμετοχής, της αποκέντρωσης και εν τέλει της χρηστής διοίκησης.

Η παρουσία μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο θέλουμε να είναι ουσιαστική, παραγωγική και εποικοδομητική. Γνωρίζοντας πολύ καλά τη θέση από την οποία μας ζητά η κοινωνία να αντισταθούμε στην ανθρωπιστική κρίση και στη διάλυση των αρχών, των αξιών, των θεσμών και των υποδομών στην περιοχή μας, θα αγωνιστούμε για μια Περιφέρεια δίπλα στα συμφέροντα του απλού ανθρώπου και του βιοπαλαιστή.

Οι καιροί είναι απαιτητικοί και όλοι κρινόμαστε καθημερινά για όλα! Καλούμε τη διοίκηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης να επανεξετάσει και ν’ αναβαθμίσει τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου δίνοντας ουσιαστικό ρόλο στην αντιπολίτευση και στα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Με αυτά και τ’ άλλα, Καλές Γιορτές και Καλή Χρονιά.

 

Για την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου»
Ο περιφερειακός σύμβουλος
Νίκος Πατσαρίνος