Κυριακή, 06 Σεπτεμβρίου 2020 09:30

Στην τελική ευθεία για το μάστερ πλαν της Μεγαλόπολης

Γράφτηκε από την
Στην τελική ευθεία για το μάστερ πλαν της Μεγαλόπολης


Μια πρώτη παρουσίαση του κεντρικού μάστερ πλαν για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας έγινε στην 8η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής για το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) των εν λόγω περιοχών, η οποία πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη προχθές Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Στη συνεδρίαση έγινε αναφορά και στις προβλέψεις του μάστερ πλαν για τη Μεγαλόπολη, ωστόσο οι οριστικές παρατηρήσεις -από την πλευρά της Περιφέρειας Πελοποννήσου- προς την ομάδα που το εκπόνησε θα γίνουν μετά τη σύσκεψη που συγκαλείται από τον περιφερειάρχη στην Τρίπολη την ερχόμενη εβδομάδα.
Στην εν λόγω σύσκεψη θα μετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Θανάσης Χριστογιαννόπουλος, οι πρόεδροι της Αναπτυξιακής Αρκαδίας και του ΤΑΠ ΤοΚ Παναγιώτης Μπούρας και Μανώλης Σκαντζός αντίστοιχα, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης θα μετέχει και εκπρόσωπος της ομάδας εκπόνησης του κεντρικού μάστερ πλαν. Κατά τη σύσκεψη θα διατυπωθούν παρατηρήσεις επί των προβλέψεων για την περιοχή της Μεγαλόπολης, οι οποίες θα αποσταλούν στη συνέχεια προς την εν λόγω ομάδα.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας έθεσε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής τα ζητήματα των αθλητικών έργων και δράσεων στη Μεγαλόπολη, της χωροθέτησης της Βιομηχανικής Περιοχής, καθώς και των επιδοτήσεων που είναι απαραίτητες για εγκατάσταση επιχειρήσεων στη Μεγαλόπολη.


NEWSLETTER