Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 17:41

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Διαγωνισμός για ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού

Γράφτηκε από την

Τη διενέργεια διαγωνισμού για την ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης, με 12ετή διάρκεια, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, χωρίς ΦΠΑ, ανέρχεται σε 8,9 εκ. ευρώ.
Η επιτροπή ενέκρινε επίσης τη διενέργεια διαγωνισμού και για την παροχή υπηρεσιών ανεξάρτητου συμβούλου υποστήριξης του έργου, εκτιμώμενης αξίας 240.000 ευρώ μαζί με τον ΦΠΑ. Ακόμα ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης ύψους 286.539,20 ευρώ μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Αναπτυξιακού Οργανισμού ΟΤΑ “Πάρνωνας Α.Ε. Α.ΟΤΑ Πελοποννήσου” και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, με αντικείμενο την ολοκλήρωση της μελέτης βελτίωσης της 9ης εθνικής οδού στη Μεσσηνία, που αφορά την παράκαμψη της Γιάλοβας. Επίσης, προέβη στην έγκριση του πρακτικού του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για το έργο αναβάθμισης της λαϊκής αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 550.000 ευρώ.
Τέλος, ενέκρινε και το πρακτικό της επιτροπής διενέργειας διαπραγμάτευσης που αφορούσε τη συνολικού προϋπολογισμού 50.000 ευρώ προμήθεια 3.200 τεστ ταχείας διάγνωσης (Rapid test) για επιδημιολογικούς σκοπούς και για τη δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του COVID-19 σε αθλητές ομαδικών αθλημάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.