Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020 09:09

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επιπλέον 10 εκ. ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Επιπλέον 10 εκ. ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα διαθέσει επιπλέον 10 εκ. ευρώ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων, και έτσι το συνολικό πόσο της ενίσχυσης αυξάνεται από 30 εκ. σε 40 εκ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά από συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τα επιπλέον 10 εκ. ευρώ θα ενισχυθούν και ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας) που δεν ενισχύονταν με τα πρώτα 30 εκ. ευρώ. Επιπλέον, με τροποποίηση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα παρατάθηκε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, μέχρι τις 15 Δεκεκμβρίου 2020.
Υπενθυμίζουμε ότι οι ενισχύσεις δίνονται στις επιχειρήσεις της Πελοπονννήσου ως κεφάλαιο κίνησης, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού.
Σην πρόσκληση της δράσης "Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου" αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
"Οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου αντιμετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας και υφίστανται σημαντικές ζημίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της έξαρσης της νόσου Covid-19.
Ο εξαιρετικός χαρακτήρας της έξαρσης της νόσου Covid-19 σημαίνει ότι οι εν λόγω ζημίες δεν θα μπορούσαν να είχαν προβλεφθεί, είναι σημαντικής κλίμακας και ως εκ τούτου, δημιουργούν για τις επιχειρήσεις συνθήκες που διαφέρουν σημαντικά από τις συνθήκες της αγοράς στις οποίες λειτουργούν κανονικά. Ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν δυσκολίες οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητά τους.
Στόχος της παρούσας δράσης είναι να παρασχεθεί στοχευμένα, δημόσια στήριξη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει επαρκής ρευστότητα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της νόσου Covid-19".