Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2020 18:44

Μπούζα για διαφήμιση έργων

Γράφτηκε από την
Μπούζα για διαφήμιση έργων

"Οι πολίτες δεν ξεγελιούνται με φιέστες και ψέματα κ. Νίκα" αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, κατηγορώντας παράλληλα την περιφερειακή αρχή επειδή δεν αναγνωρίζει το έργο της προηγούμενης.

Μεταξύ άλλων η κ. Μπούζα καταγγέλλει: "Έτσι βλέπουμε συχνά –πυκνά, δελτία Τύπου και φωτογραφίες, που φροντίζει η περιφερειακή αρχή να υπερπροβάλει -φανταστείτε μέχρι και τεράστιες οθόνες τοποθέτησε προς τούτο στις περιφερειακές ενότητες- ξεχνώντας όμως να αναφέρει πως απλά και μόνο μέχρι σήμερα υπογράφει τα έργα της περιφερειακής αρχής Τατούλη, λόγω συνέχειας της διοίκησης. Φτάσαμε, τις τυπικές διαδικασίες να επιχειρούν να τις εμφανίζουν ως πράξεις παραγωγής έργου. Αναφέρομαι συγκεκριμένα:
1. Στην κακόγουστη φιέστα της τυπικής διαδικασίας υπογραφής του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, ενός έργου του Δήμου Τριφυλίας, που δούλεψε εντατικά η περιφερειακή αρχή Τατούλη και κατάφερε να το εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020». Το έργο αυτό μάλιστα κακοποιήθηκε επικοινωνιακά την προεκλογική περίοδο. Επιχειρήθηκε να περάσει η εικόνα στην κοινωνία πως δεν είχε σταλεί φάκελος στην αρμόδια αρχή και πως υπήρχαν ελλείψεις που θα ακύρωναν την υλοποίηση του έργου. Νιώθουμε υπερήφανοι ως πρώην περιφερειακή αρχή, που το αίτημα του Δήμου Τριφυλίας, της Τοπικής Κοινότητας Μαραθόπολης, της τοπικής κοινωνίας και των αλιέων, επιτέλους το κάναμε πράξη.
2. Στην προχθεσινή υπογραφή του έργου αντιδιαβρωτικής προστασίας της παραλίας στη Δημοτική Ενότητα Αίπειας του Δήμου Μεσσήνης, δαπάνης 1.756.151,79 ευρώ, δυστυχώς είδαμε πάλι τα ίδια. Πρόκειται για ένα έργο που «τρέξαμε» κυριολεκτικά, προκειμένου να το εντάξουμε στο τρέχον ΕΣΠΑ, επικαιροποιήσαμε και αποπληρώσαμε με επιπλέον ποσό 80.000 ευρώ τη μελέτη, προλάβαμε τις προθεσμίες και το εντάξαμε στην πρόσκληση ΠΕΛ68 στη συνεδρίαση της 31-7-2019. Και αυτό το έργο φυσικά είναι της περιφερειακής αρχής Τατούλη και θεωρώ ιδιαίτερα μικρόψυχη και προς προβληματισμό την ακολουθούμενη πρακτική από πλευράς του κ. Νίκα, απόκρυψης της αλήθειας.
Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσω πως με το ενδιαφέρον και την επιλογή της προηγούμενης περιφερειακής αρχής Τατούλη να κατευθύνει κονδύλια στη Μεσσηνία για το πρόβλημα της αντιδιαβρωτικής προστασίας που ήταν μεγάλο, λύθηκε ολοκληρωτικά το περιβαλλοντικό πρόβλημα διάβρωσης που είχε ανακύψει από τη Μικρά Μαντίνεια μέχρι τις Κιτριές. Πουθενά όμως δεν βλέπουμε ο κ. Νίκας να αναγνωρίζει τη συμβολή της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, ίσως έχοντας προσωπικό ανυπέρβλητο πρόβλημα με τον ίδιο τον πρώην περιφερειάρχη. Με τη στάση και την πρακτική όμως τόσο του ιδίου του κ. περιφερειάρχη, όσο και των στελεχών του, υποτιμώνται συλλήβδην και οι αιρετοί της προηγούμενης περιόδου, που εργάστηκαν σκληρά και ήσαν απόλυτα δημιουργικοί και χρήσιμοι.
Η κοινωνία, παρακολουθεί αμήχανη την πρόκληση και συνέχιση ενός αναίτιου μπρα-ντε-φερ προς την προηγούμενη περιφερειακή αρχή. Παραξενεύονται οι πολίτες, τη στιγμή που αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα και αγωνίες για το αύριο και ενώ βλέπουν και βιώνουν τις απίστευτες υστερήσεις της νέας περιφερειακής αρχής έντονα στον τουρισμό ή στις ενέργειές της, σε επείγουσες περιπτώσεις (υγείας, προστασίας του ζωικού κεφαλαίου, καταρροϊκό πυρετό, στήριξης των αγροτών μας, των ευπαθών κοινωνικά ομάδων, ΤΕΒΑ, Rapid test κ.ά.), να τους παρουσιάζεται ως δήθεν αλήθεια μία εικονική πραγματικότητα. Ευτυχώς ο χρόνος φανερώνει όλες τις σκευωρίες, τα ψέματα και την πρωτοφανή πολεμική εναντίον της προηγούμενης περιφερειακής αρχής. Γίνονται αργά αλλά σταθερά ορατά τα πάντα στην κοινωνία, η οποία είμαι σίγουρη πως θα αποδώσει την κρίσιμη στιγμή τα του Καίσαρος τω Καίσαρι".


NEWSLETTER