Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2020 08:47

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράδοση ελαστικών και άλλων ειδών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (βίντεο)

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Παράδοση ελαστικών και άλλων ειδών στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (βίντεο)

“Eμείς χρήματα δικά σας, του λαού διαχειριζόμαστε κι έχουμε μια υποχρέωση, να συμβάλουμε ώστε ως υπηρεσία να λειτουργείτε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Τα ελαστικά και τα άλλα είδη είναι ζητήματα ασφάλειας για τους πυροσβέστες”.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, απευθυνόμενος χθες το πρωί στους πυροσβέστες, παραδίδοντας στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας τα ελαστικά για τα οχήματα της υπηρεσίας, προσφορά της Περιφέρειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Νίκας υπέγραψε σύμβαση δαπάνης 48.121,84 ευρώ για την προμήθεια ελαστικών, προκειμένου να καλυφθεί η σχετική ανάγκη των οχημάτων της Π.Υ. στην Περιφέρεια.

Στη σύντομη συνάντηση στην είσοδο της Π.Υ. Καλαμάτας, παρουσία των πυροσβεστών, παρέστησαν ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και επίτιμος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος και ο περιφερειακός συντονιστής Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Χαντζής.

Υποδεχόμενος τον περιφερειάρχη, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας - πύραρχος Δημήτρης Γεωργανάς μετέφερε, αρχικά, τις ευχαριστίες του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Κολυβήρα για την προμήθεια ελαστικών από την Περιφέρεια προς τις πυροσβεστικές υπηρεσίες όλων των νομών. “Ευχαριστούμε πάρα πολύ. Αυτή η ενέργεια ήταν πολύ σημαντική για εμάς, καθότι μπορέσαμε και την αντιπυρική περίοδο και τώρα με τον καιρό που έρχεται, με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, να αντεπεξέλθουμε καλύτερα στο έργο μας”, σημείωσε ο κ. Γεωργανάς. Ενημέρωσε ότι “ο νομός μας εξόπλισε 8 πυροσβεστικά οχήματα στην Καλαμάτα, στην Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους και την Πύλο” και παρατήρησε πως “αν δεν είχαν ελαστικά, θα έμεναν ανενεργά και δεν θα μπορούσαν να προσφέρουν έργο προς τον πολίτη”.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επεσήμανε ότι “τα ελαστικά και τα άλλα είδη είναι ζητήματα ασφάλειας για τους πυροσβέστες. Πρέπει, επομένως, να διασφαλίζουμε τις προϋποθέσεις ώστε εσείς που είστε παιδιά λαϊκών οικογενειών να έχετε τις καλύτερες προϋποθέσεις για να κάνετε τη δουλειά σας”.

Απευθυνόμενος στον κ. Γεωργανά και τον περιφερειακό διοικητή, είπε ότι θέλει εγκαίρως κάθε χρόνο τις ανάγκες που έχουν, “όχι μόνο σε ελαστικά για να πορεύεστε με ασφάλεια, αλλά και άλλες ανάγκες, όπως για παράδειγμα προσωπικό εξοπλισμό” και πρόσθεσε: “Αυτές να τις υποβάλλετε γρήγορα και μεις θα δίνουμε προτεραιότητα, ώστε σε κάθε περίοδο, θερινή ή χειμερινή, να έχετε τα κατάλληλα μέσα για να αγωνιστείτε και να διασφαλίσετε τη ζωή και την ασφάλεια των πολιτών”.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Ο κ. Νίκας ενημέρωσε ότι “σε πολύ λίγο καιρό θα αρχίσει να ανεγείρεται στην Τρίπολη το Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, που σε πραγματικό χρόνο θα μπορεί να επιβλέπει ολόκληρη την Περιφέρεια” και συμπλήρωσε: “Θα μετέχουν εκεί κι ένστολοι, στελέχη από την υπηρεσία σας, ώστε να μπορεί να δίνει τις κατάλληλες κατευθύνσεις και να μπορούμε να αντιμετωπίζουμε καλύτερα τα θέματα πολιτικής προστασίας”.

Κλείνοντας, παρατήρησε πως “έχει αλλάξει το κλίμα, έχουμε ακραία φαινόμενα και με τις πλημμύρες”, ευχήθηκε “για όλη την Περιφέρειά μας και για την Ελλάδα να μην έχουμε τα δυσάρεστα αποτελέσματα του παρελθόντος” και διαβεβαίωσε ότι “είμαστε δίπλα σας στην πράξη, όχι στα λόγια”.