Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 13:52

Διευκρινίσεις για τη σχέση Μπούκλη - Οικολόγων Πράσινων

Γράφτηκε από την

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα σχετικά με τη σχέση του περιφερειακού συμβούλου Λάμπρου Μπούκλη με τους Οικολόγους Πράσινους δίδονται μέσα από την ανακοίνωση του κόμματος που ακολουθεί:

 

"Σχετικώς με δημοσιεύματα στον τύπο για τις σχέσεις των Οικολόγων Πράσινων με τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Λ. Μπούκλη η ΕΓ των ΟΠ διευκρινίζει τα εξής.

Ο Λ. Μπούκλης παραμένει μέλος του κόμματος, στο καταστατικό των οποίων ΔΕΝ υπάρχει άρθρο περί διαγραφής.

Η ΓΣ των ΟΠΠ αποφάσισε (όπως έχει δικαίωμα) να μη στηρίζει πλέον τον κ.Λ. Μπούκλη. Στην απόφαση αυτή δεν επεμβαίνουν τα κεντρικά όργανα του κόμματος, όπως δεν επενέβησαν ούτε όταν το ίδιο σώμα αποφάσισε να τον στηρίξει ως επικεφαλής της Οικολογικής Συμπολιτείας του Μοριά πριν δυόμιση χρόνια. Η αυτονομία των περιφερειακών οργανώσεων είναι πολιτική και καταστατική αρχή των ΟΠ.

Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι οι δηλώσεις του κ. Λ. Μπούκλη, καθιστούν αναγκαία την παρέμβαση της ΕΓ των ΟΠ στα εξής σημεία.

  1. Η απόφαση περί άρσης της εμπιστοσύνης ήταν πολιτική απόφαση που στηρίχθηκε σε ντοκουμέντα για την παρουσία του κ. Λ. Μπούκλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ήταν μια απόφαση που ελήφθη σύμφωνα με το καταστατικό. Συνεπώς είναι ανακριβές αυτό που ισχυρίζεται οκ. Λ. Μπούκλης για «μια ομάδα ΟΠΠ που αποφάσισε αυθαίρετα».

  2. Οι ΟΠ είναι γέννημα θρέμμα του οικολογικού κινήματος και του κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλληλεγγύη. Πολλά μέλη των ΟΠ συμμετέχουν εδώ και χρόνια σε οικολογικές και ανθρωπιστικές οργανώσεις και πολλές από αυτές τις οργανώσεις συνεργάζονται με τους δήμους ως οφείλουν. Πολλά μέλη εργάζονται επαγγελματικά σε οικολογικές δραστηριότητες όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η διαχείριση απορριμμάτων κλπ. Οι ΟΠ στηρίζουν όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες είτε εθελοντικού είτε και επιχειρηματικού χαρακτήρα, κυρίως όταν είναι τοπικού χαρακτήρα και ξεκινούν από τα κάτω και στοχεύουν στην βιωσιμότητα και την κοινωνική οικονομία. Η δράση και η αξιοπιστία των πρωτοβουλιών αυτών κρίνονται από τις τοπικές κοινωνίες.

Οι τοπικές οργανώσεις και πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών πολλές φορές και από πολλές διαφορετικές πλευρές στιγματίζονται (φιλολογία περί ΜΚΟ) από πολλά ΜΜΕ αλλά και από πολλά συμφέροντα που επεδίωκαν να καρπούνται ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους (προσλήψεις stage) που ανήκουν σε κοινωνικές συλλογικότητες. Το τσουβάλιασμα των ΜΚΟ, μικρών και μεγάλων, διαπλεκομένων και μη, στο οποίο φαίνεται να συμμετέχει και ο κ. Λ. Μπούκλης, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες την σημερινή εποχή, που υπάρχει ανάγκη για ενεργοποίηση των πρωτοβουλιών των πολιτών.

Τώρα ασφαλώς ο κ. Λ. Μπούκλης έχει δικαίωμα να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες «για την συγκρότηση ενός Πελοποννησιακού Πράσινου πυρήνα με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό και Πράσινες Περιφερειακές εφαρμογές στην πράξη» όπως δηλώνει ο ίδιος. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον".



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ