Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2013 09:14

Ο Τατούλης για τα αεροδρόμια: Αναβάθμιση στην Καλαμάτα, προτεραιότητα η Τρίπολη

Ο Τατούλης για τα αεροδρόμια: Αναβάθμιση στην Καλαμάτα, προτεραιότητα η Τρίπολη

Το έργο αναβάθμισης του αεροδρομίου Καλαμάτας θυμήθηκε ξανά χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης και μίλησε για έργα ύψους 25 εκ. ευρώ που θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Απαντώντας σε ερώτησή μας είπε πως στην αναθεώρηση του ΕΣΠΑ υπάρχει κωδικός για εκσυγχρονισμό αεροδρομίων, ανέφερε ότι "τις μελέτες δεν τις κάνουμε εμείς, αλλά το ΓΕΑ και η ΥΠΑ" και παρατήρησε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, μέχρι τέλος Φεβρουαρίου - αρχές Μαρτίου θα είναι έτοιμες οι μελέτες.



Μας πληροφόρησε ότι η μία μελέτη αφορά τους χώρους εξυπηρέτησης των πολιτών και η άλλη τον εκσυγχρονισμό του αεροδιαδρόμου και του πύργου ελέγχου. "Με την παρέμβαση στον αεροδιάδρομο το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα μπορεί να υποδέχεται όλους τους τύπους των αεροπλάνων", είπε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε: "Με την αναβάθμιση στον πύργο ελέγχου θα είναι από τα πιο ασφαλή αεροδρόμια".
Πάντως, με βάση την ενημέρωση του κ. Τατούλη το αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι πιο μπροστά στις διαδικασίες, αφού μέχρι το τέλος Μαρτίου θα βγει σε διεθνή διαγωνισμό, ενώ ανέφερε ότι ο ευρωπαίος Επίτροπος Γιοχάνες Χαν συμφώνησε για ΣΔΙΤ για low cost και cargo αεροδρόμιο στην Τρίπολη.
Γ.Σ.