Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 21:31

Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου για απόρριψη έργων κοινωνικής φροντίδας

Γράφτηκε από την
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” Πελοποννήσου για απόρριψη έργων κοινωνικής φροντίδας

“Τα έργα που είχαν συνταχτεί από τη δημοτική αρχή Νίκα για να λάβουν χρηματοδότηση τα απορρίπτει η περιφερειακή αρχή Νίκα”.

Με αυτά τα λόγια σχολιάζει σκωπτικά η “Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου” την απόρριψη της χρηματοδότησης του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) Ατόμων με Ανοια και Αλτσχάιμερ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Όπως έγινε γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου απέρριψε την αίτηση χρηματοδότησης που υπέβαλε ο Δήμος Καλαμάτας για την ίδρυση και λειτουργία για τρία χρόνια του Κέντρου Διημέρευσης - Ημερήσιας Φροντίδας για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, προϋπολογισμού 1.647.944, καθώς και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΗΦ) Ατόμων με Ανοια, Αλτσχάιμερ. Το τραγελαφικό και σουρεαλιστικό του θέματος είναι ότι αυτά τα έργα είχαν συνταχτεί από τη δημοτική αρχή Νίκα για να λάβουν χρηματοδότηση, την οποία απορρίπτει η περιφερειακή αρχή Νίκα!
Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ δίνονται στην ΤΕΡΝΑ για τα σκουπιδοεργοστάσια, στο «Μορέα» για τους δρόμους, στα τρωκτικά της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά για σοβαρές δομές που αφορούν ΑΜΕΑ και ηλικιωμένους χρήματα δεν υπάρχουν. Πάλι αυτά τα έργα θα μπουν στους δρόμους της γραφειοκρατίας και στις ελληνικές καλένδες. Η δημοτική αρχή ουσιαστικά αποδέχτηκε αυτή την απόφαση και βαδίζει χέρι χέρι με την περιφερειακή αρχή.
Καλούμε τα σωματεία των ΑΜΕΑ να εναντιωθούν σε αυτή την απόφαση και να διεκδικήσουν την άμεση υλοποίηση των έργων".

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER