Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 21:48

Δημοπρατούνται αθλητικές εγκαταστάσεις στην Ελαία

Γράφτηκε από την

Εντός των ημερών δημοπρατείται το έργο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις στο γήπεδο της Ελαίας, σημείωσε χθες ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, κατά τη συνάντησή του με το δήμαρχο Τριφυλίας Γιώργο Λεβεντάκη στην Κυπαρισσία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των υπόλοιπων έργων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια για την περιοχή, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Ε» για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης τόνισε ότι προχωρά μέσα στα χρονοδιαγράμματα.
Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας τόνισε: «Εντός των ημερών δημοπρατείται το έργο στην Ελαία μέσα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, το αθλητικό έργο. Είπα στον πρόεδρο της Ελαίας, επειδή οι υπηρεσίες μας δεν προλαβαίνουν, αν μπορούν να κάνουν μια μελέτη για αποδυτήρια και WC, ώστε να είναι πλήρης αυτή η αθλητική εγκατάσταση που θα εξυπηρετεί και το Καλό Νερό».
Για το αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας σημείωσε ότι «παραχωρήσαμε 7 στρέμματα για χρήση, το έργο στοιχίζει 350.000 ευρώ και τα χρήματα θα τα δώσουμε εμείς από εκπτώσεις δύο έργων που δημοπρατούνται τώρα. Δηλαδή μέσα στο 2021 θα δημοπρατηθεί».
Για τους Χριστιάνους είπε ότι «το έργο των 600.000 ευρώ αφορά τον περιβάλλοντα χώρο της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και το μικρό εκκλησάκι, περιμένουμε την έγκριση από το ΚΑΣ για να προχωρήσουμε σε δημοπράτηση, η έγκριση θα έρθει τις προσεχείς ημέρες».
Ο Άγιος Νικήτας στο Σελλά «προχωρά, έχει προϋπολογισμό 237.000 ευρώ, η έκπτωση θα μας βοηθήσει να κάνουμε και την εκκλησία στο Δώριο».
Για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης ο κ. Νίκας τόνισε: «Το έργο προχωρά κανονικά, μπορεί να έχει σταματήσει για μια περίοδο, αλλά είμαστε μέσα στους χρόνους μας. Το αλιευτικό καταφύγιο δεν θα είναι ένα απλό καταφύγιο, θα κάνουμε και τον έξω χώρο, ουσιαστικά θα είναι ένα λιμάνι».
Για το συγκεκριμένο θέμα τοποθετήθηκε και ο κ. Λεβεντάκης σημειώνοντας: «Από την αρχική της μελέτη έχουν τροποποιηθεί πολλά πράγματα προς το καλύτερο. Έδωσε εντολή ο κ. περιφερειάρχης και κάναμε μελέτη για τον περιβάλλοντα χώρο. Θα γίνουν απαλλοτριώσεις από εμάς, το δήμο, σε ένα οικόπεδο αμφισβητούμενο που είναι πολλοί ιδιοκτήτες. Επίσης η αρχική μελέτη έχει κάποιες ελλείψεις και θέλει διορθώσεις, όχι τόσο σημαντικές αλλά απαραίτητες. Έδωσε εντολή ο κ. περιφερειάρχης να ολοκληρωθούν».
Επίσης ο κ. Λεβεντάκης αναφέρθηκε και σε δύο ακόμη έργα αναπλάσεων τονίζοντας: «Είχε δημοσιευτεί ότι χαθήκανε δύο προγράμματα, σας πληροφορώ ότι δε χαθήκανε, δεν προλάβαμε λόγω κορονοϊού κάποια χαρτιά και ορισμένοι βιάστηκαν να πανηγυρίσουν. Ο περιφερειάρχης τα επανέφερε και θα βρει τρόπο πού να τα εντάξουμε, είναι για την Κυπαρισσία η ανάπλαση της παραλίας και οι πεζοδρομήσεις στα Φιλιατρά».