Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021 18:47

Επίθεση Τατούλη σε Νίκα για την “Πελοπόννησος ΑΕ”

Γράφτηκε από την
Επίθεση Τατούλη σε Νίκα για την “Πελοπόννησος ΑΕ”

“Ο μοναδικός λόγος που ο κ. Νίκας θέλησε να βάλει «λουκέτο» σε μία από τις πιο δυναμικές και έμπειρες αναπτυξιακές εταιρείες της χώρας, ήταν γιατί δεν μπορούσε να τη μετατρέψει σε «μαγαζάκι» του!” υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της η “Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη, απαντώντας στη δήλωση του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για νέο έλλειμμα 1 εκ. ευρώ στην “Πελοπόννησος ΑΕ” στο πρόγραμμα κουνουποκτονίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρει πως “ο επικεφαλής και τα μέλη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» δεν θα επιτρέψουμε στον κ. περιφερειάρχη χωρίς να καταθέτει κανένα απολύτως στοιχείο, να συνεχίζει να λασπολογεί, να στοχοποιεί και να συκοφαντεί την προηγούμενη περιφερειακή αρχή”.
Η παράταξη Τατούλη κατηγορεί την περιφερειακή αρχή για καθυστέρηση στην υλοποίηση του νέου προγράμματος κουνουποκτονίας, προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ, και ζητεί απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως: “Γιατί υπάρχει τόση μεγάλη καθυστέρηση στην εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας από τον «Αναπτυξιακό Οργανισμό ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.»; Γιατί ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν αποστείλει από τις αρχές Μαΐου τα τεύχη δημοπράτησης, ο «Αναπτυξιακός Οργανισμός ΟΤΑ-Αναπτυξιακή Μεσσηνίας Α.Ε.» δεν έχει προχωρήσει τη διαδικασία του διαγωνισμού, την ίδια χρονική στιγμή που ο διαγωνισμός για το έργο της ελονοσίας έχει ήδη δημοσιευθεί; Για ποιο λόγο δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός μέχρι τις 31 Μαΐου 2021, σύμφωνα με το νόμο 4412/2016;”.


NEWSLETTER