Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 17:20

Ο Πετράκος για την ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής

Γράφτηκε από την
Ο Πετράκος για την ανασκαφή στην πλατεία Υπαπαντής

Επερώτηση για τη χρηματοδότηση του υποέργου για την ανάδειξη των αρχαίων της Υπαπαντής κατέθεσε ο περιφερειακός σύμβουλος της “Αγωνιστικής Συνεργασίας” Θανάσης Πετράκος.

Αναλυτικά η επερώτηση:

“Μετά την απόφαση του ΚΑΣ η οποία μεταξύ των άλλων αναφέρει: «…οι εργασίες για την αποκάλυψη των αρχαιοτήτων και η διαχείρισή τους να αποτελέσουν αντικείμενα ενός διακριτού αρχαιολογικού υποέργου στο πλαίσιο του έργου ανάπλαση ιστορικού κέντρου Καλαμάτας Γ’ φάση (πλατεία Υπαπαντής), με δικαιούχο την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Για το σκοπό αυτό να υποβληθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στον κύριο του έργου (Περιφέρεια) πρόταση προϋπολογισμού και χρονοδιάγραμμα του αρχαιολογικού υποέργου…».

Με δεδομένο όπως γνωρίζουμε ότι έχει υποβληθεί από την Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας τόσο ο προϋπολογισμός του υποέργου, ύψους περίπου 190.000 ευρώ, όσο και το χρονοδιάγραμμα του αρχαιολογικού έργου, και με δεδομένο επίσης ότι υπάρχουν χρήματα αφού η έκπτωση είναι 55,23% δηλαδή περίπου 900.000 ευρώ συν ΦΠΑ.

Με βάση αυτά σας ρωτάμε:

Σε ποια φάση βρίσκεται η διαμόρφωση καθώς και η χρηματοδότηση του ανωτέρω υποέργου ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για την αποκάλυψη των σημαντικών αρχαιοτήτων της Υπαπαντής, αλλά και να γίνει εφικτή η έναρξη των εργασιών του συνόλου του έργου της ανάπλασης του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας Γ΄ φάσης (πλατεία Υπαπαντής)".


NEWSLETTER