Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 18:03

Προώθηση αναδασμού 30.000 στρεμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας

Γράφτηκε από την
Προώθηση αναδασμού 30.000 στρεμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας

Σύσκεψη για την προώθηση του αναδασμού 30.000 στρεμμάτων στο Δήμο Οιχαλίας συντόνισε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Οιχαλίας Ηλίας Ντονάς, ο προϊσταμένος της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας Κυριάκος Σκούλικας, η προϊσταμένη του Τμήματος Εγγείων Βελτιώσεων Κατερίνα Ξενούλη και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας:
"Στη σύσκεψη προσδιορίστηκαν επακριβώς οι ενέργειες, που απαιτείται να ακολουθηθούν για την προώθηση του αναδασμού στο Δήμο Οιχαλίας, καθώς και το χρονοδιάγραμμα αυτών.
Αρχικώς, καθορίστηκαν ενημερωτικές συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας με τους Προέδρους των 22 Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού, παρουσία και του αρμοδίου Αντιδημάρχου του Δήμου Οιχαλίας.
Συγκεκριμένα, έως τις 12/7/2021 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο Μελιγαλά και στη συνέχεια έως τις 20/7/2021 θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση στο ανοικτό αμφιθέατρο της Τ.Κ. Διαβολιτσίου.
Σε δεύτερη φάση, θα καθοριστούν κατά τόπους ενημερωτικές συναντήσεις με κτηματίες των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής αναδασμού.
Παράλληλα, ανά Τοπική Κοινότητα, θα καθοριστεί επιτροπή κατάλληλων οριοδεικτών, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην κατάρτιση του απαιτούμενου πίνακα κτηματιών.
Επισημαίνεται, ότι κατά την περίοδο 2001-2002 είχαν ληφθεί τρεις Αποφάσεις Νομάρχη περί διενέργειας αναδασμού σε τρία τμήματα του σημερινού Δήμου Οιχαλίας, που περιελάμβαναν συνολικά 10 Τοπικές Κοινότητες και περίπου 10.000 στρέμματα αναδασωτέας έκτασης".


NEWSLETTER