Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2021 14:40

«Λαϊκή Συσπείρωση» για τα προβλήματα στη Μαραθούπολη

Γράφτηκε από την
«Λαϊκή Συσπείρωση» για τα προβλήματα στη Μαραθούπολη

Δεν ψηφίστηκε η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των αλιέων και των υπολοίπων επαγγελματιών θαλάσσιων δραστηριοτήτων στη Μαραθούπολη, λόγω των λιμενικών έργων, τονίζεται σε ανακοίνωση της ΛΑ.ΣΥ.

Μεταξύ άλλων τονίζεται: «Από κοινού οι δυνάμεις της Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ΛΑΕ, δηλαδή οι παρατάξεις Νίκα, Τατούλη, Μπουντρούκα, Δέδε και Πετράκου, εν ψήφισαν τελικά την πρόταση απόφασης που κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 2/7/2021, για θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ψαράδων και των λοιπών επαγγελματιών. Ολόκληρη η πρόταση απόφασης έχει ως εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στη συνεδρίασή του στις 2 Ιούλη 2021 έχοντας υπ’ όψιν:

  1. Την πρόχειρη διαδικασία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή και τη δημοπράτηση του έργου χωρίς να ληφθεί μέριμνα για να αντιμετωπιστούν τα πιο πάνω προβλήματα.
  2. Το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του έργου, που θα είναι κάποια χρόνια.   
  3. Το ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.
  4. Τη δημόσια δέσμευση του δημάρχου Τριφυλίας για τη διάθεση 150.000 ευρώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ανέκυψαν για τους αλιείς και τους λοιπούς επαγγελματίες θαλάσσιων δραστηριοτήτων με την κατασκευή του λιμανιού στη Μαραθούπολη, ομόφωνα αποφασίζει:

- Να διαθέσει και η Περιφέρεια 150.000 ευρώ, ώστε να γίνουν αναγκαία έργα στην παλιά προβλήτα και νέα πρόχειρη δυτικά του λιμανιού, ώστε να δένουν τα σκάφη οι αλιείς και οι λοιποί επαγγελματίες θαλάσσιων δραστηριοτήτων το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών, που δεν είναι δυνατόν να είναι εντός του χώρου κατασκευής του έργου.

- Να ζητήσει από το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας και το Λιμεναρχείο Πύλου να ανακληθούν τα «εντέλλεσθε» που εστάλησαν εν μία νυκτί στους αλιείς και στους άλλους επαγγελματίες θαλάσσιων δραστηριοτήτων για να απομακρύνουν τα σκάφη τους από τη Μαραθούπολη.

- Να αποζημιωθούν σε κάθε περίπτωση οι πιο πάνω επαγγελματίες για όλο το χρονικό διάστημα για το χαμένο εισόδημα και για τα επιπλέον έξοδα που τυχόν θα αναγκαστούν να κάνουν (π.χ. μετακίνησης, ανταποδοτικά, ελλιμενισμού κ.λπ.)».


NEWSLETTER