Πέμπτη, 05 Αυγούστου 2021 08:48

Το Σάββατο η σύσκεψη για Τζάνε - Καλαμάκι

Γράφτηκε από τον

 Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα συμμετέχει σε σύσκεψη για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι και την προστασία της Αρχαίας Κορώνης, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 11 π.μ. στην Τρίπολη.

Στη σύσκεψη η υπουργός και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας θα εξετάσουν όλες τις εφικτές λύσεις για την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής του δρόμου με παράλληλη προστασία των αρχαίων ευρημάτων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) με απόφασή του τον Απρίλιο επέλεξε τη λύση της υπόγειας σήραγγας, που σύμφωνα με την Περιφέρεια Πελοποννήσου κοστίζει περισσότερα από 20 εκ. ευρώ. Μέχρι τώρα έχουν ήδη δαπανηθεί περίπου 20 εκ. ευρώ. Κανένας φορέας δεν θα δώσει άλλα τόσα χρήματα για την κατασκευή μιας σήραγγας 260 μέτρων – με κίνδυνο να μείνει τελικά ανολοκλήρωτο το έργο και να επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Γι’ αυτό η Περιφέρεια υπέβαλε αίτηση θεραπείας ζητώντας από το ΚΑΣ να αναθεωρήσει την απόφασή του. Μέλη του ΚΑΣ διενέργησαν αυτοψία την Τρίτη 27 Ιουλίου στην Αρχαία Κορώνη, αναζητώντας λύση για το δρόμο Τζάνε - Καλαμάκι.

Θ.Λ.