Κυριακή, 15 Αυγούστου 2021 19:36

Σύμβαση για δρόμο από Πλατάνια έως γέφυρα Νέδας

Γράφτηκε από την
Σύμβαση για δρόμο από  Πλατάνια έως γέφυρα Νέδας

 

Την έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την υλοποίηση του έργου «Ολοκλήρωση της βελτίωσης της ασφάλειας του δρόμου Πλατάνια - πέτρινη γέφυρα Νέδας Π.Ε. Μεσσηνίας», αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας.

Όπως τονίζεται στη σύμβαση: «Λόγω της μεγάλης κατά μήκος κλίσης του δρόμου, των συνεχών και κλειστών στροφών, καθώς και της στενότητάς του, θα απαιτηθεί να τοποθετηθούν στηθαία ασφαλείας κατά θέσεις σε όλον τον υπόλοιπο ασφαλτοστρωμένο δρόμο, συνολικού μήκους 500 μ., σε θέσεις που θα υποδειχθούν επί τόπου από την επίβλεψη.

Στην ήδη διαμορφωμένη επίπεδη χωμάτινη πλατεία στην οποία σταθμεύουν τα τουριστικά λεωφορεία και τα επιβατικά οχήματα των επισκεπτών των καταρρακτών του ποταμού Νέδα, θα γίνει διαμόρφωση με δύο στρώσεις οδοστρωσίας (υπόβαση και βάση, σταθερή κάθε στρώση 0,10 μ.) και ασφαλτοτάπητας, σε επιφάνεια διαστάσεων 40x50 μ. Στη στενή χωμάτινη οδό με τη μεγάλη κατά μήκος κλίση, η οποία καταλήγει στο παλαιό πέτρινο τοξωτό γεφύρι της Νέδας, κάποια τμήματα συνολικού μήκους περίπου 150 μ. έχουν τσιμεντοστρωθεί με προηγούμενη εργολαβία.

Με την παρούσα μελέτη θα γίνει τσιμεντόστρωση όλου του υπόλοιπου δρόμου, με σκυρόδεμα γραμμωτό στην επιφάνειά του, ώστε να μην γλιστρούν, πάχους 0,18 μ., ενώ στην άκρη του, κατά θέσεις για την απορροή των όμβριων υδάτων θα κατασκευασθεί μικρή ορθογωνική τάφρος, όμοια με αυτή που υπάρχει σε κατασκευασμένο τμήμα του (πλάτος περίπου 0,40-0,50 μ. και βάθος έως 0,50 μ.). Επίσης, κατά θέσεις και όπου δεν είναι εφικτή η κατασκευή της ανωτέρω μικρής ορθογωνικής τάφρου, θα κατασκευασθεί κατάλληλα διαμορφωμένη για την απορροή των όμβριων υδάτων, υπενδεδυμένη τριγωνική τάφρος.

Στο προς τον δρόμο στηθαίο της ορθογωνικής τάφρου θα τοποθετηθούν πλαστικοί οριοδέκτες, ενώ μεταλλικά στηθαία ασφαλείας θα τοποθετηθούν σε όλο το μήκος (200 μ. περίπου), σε επικίνδυνες θέσεις. Θα τοποθετηθούν πινακίδες με όριο ταχύτητας 10χλμ./h, ενώ στο τέλος του δρόμου πλησίον του πέτρινου γεφυριού θα κατασκευασθεί τσιμεντοστρωμένη μικρή πλατεία για την αναστροφή και τη στάθμευση των επιβατικών αυτοκινήτων. Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 360.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%».

 

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER