Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021 11:45

Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” για τον δρόμο Πεταλίδι - Κορώνη

Γράφτηκε από την
Η “Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου” για τον δρόμο Πεταλίδι - Κορώνη

Επερώτηση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του δρόμου Πεταλίδι - Κορώνη κατέθεσαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Αναλυτικά η αναφέρουν:

"Καθημερινά ο κ. περιφερειάρχης για να εμφανιστεί πως δήθεν ενδιαφέρεται για το δρόμο Ριζόμυλος – Κορώνη κάνει συνεχώς δηλώσεις ότι «η Περιφέρεια ψάχνει να βρει λύση για την παράκαμψη του Πεταλιδίου». Οι πολίτες όμως της ανατολικής Πυλίας και όλοι όσοι κινούνται σ’ αυτό το δρόμο κ. Νίκα, γνωρίζουν ότι:

  1. Εσείς είσαστε αυτός ο οποίος ακύρωσε την δημοπρατημένη μελέτη για την βελτίωση του δρόμου από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη.
  2. Παρά τις δηλώσεις σας κ. περιφερειάρχη από τις 13 Αυγούστου 2021 ότι έχει ολοκληρωθεί το τμήμα έξοδος Πεταλιδίου – Καλαμάκι, μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί. Αντίθετα για κάποιον ανεξήγητο λόγο, εδώ και αρκετές ημέρες έχουν σταματήσει οι εργασίες ολοκλήρωσης. Ελπίζουμε να μην αξιοποιήσει ο εργολάβος τις ανεξήγητες και εντελώς ανακριβείς (για να μην χρησιμοποιήσουμε την πρέπουσα βαρύτερη έκφραση) από τις 13 Αυγούστου δηλώσεις του κ. περιφερειάρχη από τις 13 Αυγούστου ο οποίος έχει δηλώσει ότι τελείωσαν τα τμήματα Α και Γ έχουν ολοκληρωθεί και παραδοθεί! Ελπίζουμε να μην θέλετε κ. περιφερειάρχη να υποκαταστήσετε και τον κ. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών. 

Με δεδομένα λοιπόν όλα αυτά σας ρωτάμε πότε επιτέλους θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί το τμήμα αυτό.

  1. Από το Καλαμάκι μέχρι την Κορώνη ο δρόμος είναι αρκετά επικίνδυνος διότι:

α) Δεν υπάρχει ούτε διαγράμμιση ούτε στο μέσον ούτε στα άκρα. Συνεπώς επιβάλλεται να γίνει τουλάχιστον άμεσα διαγράμμιση για να αποκτήσει στοιχειώδη ασφάλεια.

β) Παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις σας ότι θα γίνουν τα αναγκαία τεχνικά έργα, όπως έχεις ζητήσει και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος και στους Κόμπους (κτήμα Κουλουριάνου) και στην είσοδο της Κορώνης (κτήμα Ράλλη) με συνέπεια να είναι πολύεπικίνδυνος ο δρόμος στα δύο αυτά σημεία .

γ) Επίσης έχει σταματήσει εδώ και καιρό η προσπάθεια μικρής διαπλάτυνσης του δρόμου στα Βουνάρια.

δ) Ενώ γνωρίζετε τα προβλήματα οδικής ασφάλειας και στο γεφύρι στην είσοδο των Χράνων ερχόμενοι από το Πεταλίδι, αλλά και τα υπόλοιπα προβλήματα που υπάρχουν κατά τη διέλευση από τους Χράνους, δεν έχετε κάνει τίποτα, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις σας.

ε) Τέλος, μετά τις φωτιές στο Βασιλίτσι γνωρίζετε ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας λόγω του κινδύνου πτώσης βράχων στον περιφερειακό δρόμο από το Βασιλίτσι μέχρι το μοναστήρι της Χρυσοκελλαριάς. Για το σκοπό αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες εργασίες καθώς και τοποθέτηση πλέγματος. Τους κινδύνους σας έχει επισημάνει και η δημοτική αρχή με σχετικό έγγραφό της.

Σας ρωτάμε λοιπόν αν και πότε δεσμεύεστε ότι θα γίνουν όλες οι ανωτέρω ενέργειες- βελτιώσεις του δρόμου Καλαμάκι – Κορώνη τις οποίες αναφέρουμε πιο πάνω;". 


NEWSLETTER