Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 22:36

Τατούλης κατά Νίκα για παράσταση που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης

Τατούλης κατά Νίκα για παράσταση που σκηνοθέτησε ο Λιγνάδης στις φυλακές Τρίπολης

 

 

Νέα επίθεση κατά του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εξαπολύει η «Νέα Πελοπόννησος» του Πέτρου Τατούλη.

Συγκεκριμένα κατηγορεί τον περιφερειάρχη επειδή χρηματοδότησε παράσταση των φυλακισμένων στο κατάστημα Τρίπολης που σκηνοθέτησε ο κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης.

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη αναφέρονται τα εξής: "Η απόφαση του κ. Νίκα να χορηγήσει την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να χρηματοδοτήσει θεατρική παράσταση με θέμα «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς», η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης, όπου ο κρατούμενος Δημήτρης Λιγνάδης ...δίδαξε υποκριτική και έπαιξε το ρόλο του σκηνοθέτη και του αφηγητή, δεν είναι απλά μια πολιτική γκάφα ή ένα πολιτικό λάθος. Είναι ένα πολιτικό έγκλημα και μια ανήθικη πολιτική πράξη, η οποία εκθέτει ανεπανόρθωτα το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας. Ο κ. Νίκας με τις με αριθμ. 287156/9.9.2021 και 288912/9.9.2021 αποφάσεις του δέσμευσε πιστώσεις χωρίς να αναφέρει τις δράσεις για τις οποίες θα διατεθούν τα συγκεκριμένα ποσά και χωρίς να αναφέρει από πού διαβιβάστηκαν τα αιτήματα, γεγονός που αποδεικνύει ότι έδρασε με σκοπιμότητα".

Και η ανακοίνωση καταλήγει: "Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει δημόσια εάν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη ενέργεια του εκλεκτού του κ. Νίκα που τόσο πολύ μόχθησε για να τον κάνει περιφερειάρχη".