Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021 08:29

Νέα μελέτη για το δρόμο της Βέργας

Γράφτηκε από την
Νέα μελέτη για το δρόμο της Βέργας

 

Η παράκαμψη της Βέργας και η οδική της σύνδεση με την Άνω Βέργα αποτέλεσαν το αντικείμενο ευρείας τηλεδιάσκεψης στην οποία μετείχε προχθές ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Όπως τονίστηκε, μεταξύ άλλων, χρειάζεται νέα μελέτη η οποία θα αντιμετωπίζει συνολικά το έργο, δεδομένου ότι η υφιστάμενη μελέτη παρουσιάζει προβλήματα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να γίνει το έργο επί τη βάσει της.

Στην εν λόγω διάσκεψη μετείχαν επίσης ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τεχνικά στελέχη της Περιφέρειας και του δήμου της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως επίσης εκπρόσωπος της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

Κατά τη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, θα μπορέσει να εξεύρει πιστώσεις για τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, πιθανότατα εκτός ΕΣΠΑ, μέσω νέας προγραμματικής σύμβασης.

Για το ίδιο θέμα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας είχε συνάντηση το βράδυ της Τετάρτης  στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα, με εκπροσώπους της Τ.Κ. Βέργας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER