Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2021 18:40

Ο Κουκούμης για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από την
Ο Κουκούμης για το λιμάνι της Κυπαρισσίας

“Λιμάνι Κυπαρισσίας: Ολημερίς το χτίζανε…”, σχολιάζουν οι σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Τριφυλίας Σαράντος Κουκούμης - δημοτικός σύμβουλος και Γιάννη Λεβεντάκης - τοπικός σύμβουλος Φιλιατρών, για τη νέα καταστροφή στο λιμάνι της τριφυλιακής πόλης.

Καλούν τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου “να φέρει το θέμα του λιμανιού αλλά και των άλλων καταστροφών που προκλήθηκαν από την τελευταία κακοκαιρία και στα λιμενικά καταφύγια Αγίας Κυριακής και Μαράθου, αλλά και σε κτηνοτροφικές και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις και αγροτικές καλλιέργειες σε περιοχές της Τριφυλίας (Ραφτόπουλο, Λυκουδέσι, Φιλιατρά), προ ημερήσιας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 6/12, ώστε να παρθούν αποφάσεις και να γίνουν όλες οι αναγκαίες παρεμβάσεις προς ΕΛΓΑ, Περιφέρεια, αρμόδια υπουργεία, για να καταγραφούν άμεσα όλες οι ζημιές και να απαιτήσουμε να αποζημιωθούν οι κατεστραμμένες υποδομές και το απολεσθέν εισόδημα στο 100%”.
Οι εκπρόσωποι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” αναφέρουν ότι “τα αποτελέσματα της εγκληματικής πολιτικής όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, Περιφέρειας και δήμου, των εργολαβιών και των αναθέσεων έργων υποδομών και την απουσία κάθε ουσιαστικού ελέγχου ποιοτικής και ποσοτικής παραλαβής από τους αρμόδιους φορείς βιώνουν αυτές τις μέρες οι αλιείς της Κυπαρισσίας και όχι μόνο, αφού με την πρώτη κακοκαιρία της Δευτέρας 29/11 βρέθηκαν για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές: Μέρος του προσήνεμου μόλου να σπάει και να καταρρέει, η θάλασσα να μπαίνει στο λιμάνι, να βουλιάζει βάρκες και οι αλιείς να περνούν μια βραδιά αγωνίας και φόβου για το αν θα μπορέσουν να γλιτώσουν τα σκάφη τους από την ολική καταστροφή”. Ρωτούν “θα πληρώσει επιτέλους κανείς γι' αυτή την «καρικατούρα» λιμανιού και την κατασπατάληση τόσων εκατομμυρίων ευρώ από τη φορολογική αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων που επί τόσα χρόνια πέφτουν κυριολεκτικά στο βυθό της θάλασσας;”. Υποστηρίζουν πως “και αυτή η καταστροφή φέρνει στην επικαιρότητα την πρότασή μας για τα μεγάλα έργα υποδομών που επανειλημμένα έχουμε καταθέσει και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οτι πρέπει να γίνονται από δημόσιο - κρατικό φορέα κατασκευών που θα κατέχει τα μηχανήματα και τα υλικά, θα κάνει τις μελέτες με επιστημονικά κριτήρια και θα κατανέμει το εργατικό και επιστημονικό προσωπικό σε όλα τα στάδια της μελέτης - κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας του έργου”.
Ακόμα, ζητούν: “Να παγώσουν οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, εφορίες και ασφαλιστικούς οργανισμούς όλων όσοι υπέστησαν ζημιές. Να απαλλαγούν από δημοτικά τέλη και τέλη ύδρευσης.
Να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να απαιτήσει άμεση χρηματοδότηση, ώστε να γίνουν όλα τα αναγκαία έργα αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν και τα αλιευτικά καταφύγια Αγίας Κυριακής και Μαράθου και να γίνουν τα έργα αντιδιαβρωτικής προστασίας και τεχνητού υφάλου στον Κυπαρισσιακό (Καλό Νερό) που για χρόνια παραπέμπονται στις καλένδες”.

 


NEWSLETTER