Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 20:46

Σειρά συναντήσεων της “Νέας Πελοποννήσου”

Γράφτηκε από την
Σειρά συναντήσεων της “Νέας Πελοποννήσου”

 

Πρόγραμμα συναντήσεων με δημάρχους και στη συνέχεια με Δημοτικά Συμβούλια ξεκινά η παράταξη της “Νέας Πελοποννήσου”, όπως ενημερώνει, για ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση προτάσεων ενόψει του επικείμενου αναπτυξιακού σχεδίου ανασυγκρότησης που θα παρουσιάσει στους πολίτες και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα και δράσεις για το σύνολο της Πελοποννήσου αλλά και για κάθε δήμο ξεχωριστά.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω πρωτοβουλίας ο επικεφαλής της παράταξης Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας Γιώργο Καμπύλη. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για σημαντικά θέματα που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, όπως η αντιμετώπιση του προβλήματος της ερημοποίησης σημαντικών χωριών κυρίως των ορεινών όγκων και η ανάγκη υλοποίησης έργων που θα υπηρετούν τις ειδικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί από την πανδημία Covid-19.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες που έχει θέσει η δημοτική αρχή με ειδική αναφορά στα οδικά, στα έργα ύδρευσης, στον πρωτογενή τομέα και στην ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού πλούτου της περιοχής.

Ο Π. Τατούλης εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τη διακοπή και την απένταξη σημαντικών έργων που είχε δρομολογήσει η πρώην περιφερειακή αρχή, τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους είχαν εξασφαλισμένους πόρους. Δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της προσπάθειάς του, προκειμένου τα συγκεκριμένα έργα να υλοποιηθούν επισημαίνοντας ότι είναι πολιτικά ανήθικη η πολιτική πρακτική του κ. Νίκα, καθυστερώντας σκοπίμως ή απεντάσσοντας έργα με μοναδικό σκοπό και στόχο την παραπλάνηση των πολιτών και την ψηφοθηρία.

Ο τέως περιφερειάρχης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην επίλυση του μεγάλου προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και αναφερόμενος στο θεσμικό ρόλο των φορέων της αυτοδιοίκησης δήλωσε: “Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς στο πλαίσιο της συνταγματικής νομιμότητας, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελούν το μακρύ χέρι της εκάστοτε κυβέρνησης. Οφείλουμε να αντισταθούμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια αποδυνάμωσης και απαξίωσης του θεσμικού ρόλου που υπηρετούμε και να καταγγέλλουμε κυβερνητικές πρωτοβουλίες που στόχο έχουν τη χειραγώγηση του θεσμού, υπηρετώντας πατερναλιστικές πολιτικές πρακτικές”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER