Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022 17:20

Επίσκεψη Χρονά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Γράφτηκε από την
Επίσκεψη Χρονά στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Το Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης «Ευαγγελίστρια» επισκέφθηκε  προχθές ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας Άγγελος Χρονάς.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αναστάσιο Τζανή, με τον οποίο συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργικότητα του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρονάς επισκέφθηκε τα ιατρεία του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, την κλινική Covid και τα εμβολιαστικά κέντρα, και συνομίλησε με συναδέλφους του γιατρούς. Ακόμα ενημερώθηκε για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας που έχει λάβει το Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο έχει διαμορφωθεί κλινική Covid χωρητικότητας 15 ασθενών, με δυνατότητα επέκτασής της σε χωρητικότητα κλινών 16 επιπλέον ασθενών (στην Ουρολογική Κλινική) και 24 επιπλέον ασθενών (στην Παθολογική Κλινική). Ο κ. Χρονάς ενημερώθηκε ότι νοσηλεύονται 57 ασθενείς με Covid.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, αυτοί εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν 5 εμβολιαστικά κέντρα για ενήλικους και 1 εμβολιαστικό κέντρο για παιδιά. Μέχρι σήμερα, έχουν εμβολιαστεί 840 παιδιά ηλικίας 5-11 ετών.

Επιπλέον αναφέρθηκαν τρία σημαντικά έργα αναβάθμισης του Γενικού Νοσοκομείου Τρίπολης, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Αναλυτικά η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει:

• 2.000.000 ευρώ για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Ο διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη και αξιολογείται.
• 3.240.000 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου. Στο πλαίσιο αυτό έχει υπογραφεί σύμβαση για το ποσό των 384.000 ευρώ, και για το κυρίως έργο έχει προγραμματιστεί η υπογραφή της σύμβασης.
• 260.000 ευρώ για την καθ’ ύψος επέκταση 3ου ορόφου πάνω από το ΤΕΠ. Η μελέτη έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και είναι χρηματοδοτούμενη και εκπονούμενη εξ ολοκλήρου από αυτή. Αναμένεται να υπαχθεί στο 3ο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περισσότερα από 10 εκατομμύρια ευρώ.


NEWSLETTER