Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 09:23

Η Περιφέρεια αποκαθιστά ζημιές στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Η Περιφέρεια αποκαθιστά ζημιές στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποκαταστήσει βασικές υποδομές του αεροσταθμού στο Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" της Καλαμάτας, οι οποίες είναι αναγκαίες για την ευπρεπή εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναμένεται να υπογράψει εντός της επόμενης εβδομάδας απόφαση για την ανάληψη δαπάνης, με την οποία θα γίνουν επισκευές ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν οι τουαλέτες στις αφίξεις, να αλλάξουν οι καμένες λάμπες φωτισμού και να επιδιορθωθεί η πόρτα στην αίθουσα αφίξεων. Παράλληλα θα προσληφθούν υπάλληλοι για τη στελέχωση ενημερωτικού περιπτέρου, που θα παρέχει πληροφορίες στους ταξιδιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν και οι εργασίες αυτές εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει γιατί υπάρχει κίνδυνος δυσφήμησης του τουριστικού προϊόντος, εξαιτίας των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων που θέτουν εμπόδια στην έγκαιρη αντιμετώπιση των προβλημάτων στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.

Σε κάθε περίπτωση, οι εγκαταστάσεις του αεροσταθμού στον Αερολιμένα "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" είναι πλέον ξεπερασμένες και δεν μπορούν να φιλοξενήσουν αξιοπρεπώς τους ταξιδιώτες. Στις αίθουσες αναχώρησης, ειδικά τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού, στριμώχνονται περισσότεροι ταξιδιώτες από όσους είχαν προγραμματιστεί να φιλοξενούνται εκεί – με συνέπεια να μην επαρκεί ο κλιματισμός, αλλά και οι θέσεις αναμονής. Την ίδια ώρα δεκάδες ταξιδιώτες περιμένουν την πτήση τους στον ήλιο, καθώς οι ουρές αναμονής ξεπερνούν τα όρια του στεγάστρου.

Τα μεγάλα προβλήματα υποδομών του αεροσταθμού, μαζί με τις υπόλοιπες υποδομές του αερολιμένα (θέσεις στάθμευσης αεροπλάνων, πύργος ελέγχου κ.λπ.) αναμένεται να λυθούν από τον παραχωρησιούχο όταν ολοκληρωθεί η παραχώρηση του αεροδρομίου σε ιδιώτη.

Θ.Λ.