Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 22:10

“Αγωνιστική Συνεργασία” για ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

“Αγωνιστική Συνεργασία” για ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

Επερώτηση για τη ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων κατέθεσαν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου” Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας.

Οι δύο σύμβουλοι αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επερώτηση:

"Με έναν αήθη τρόπο ο κ. περιφερειάρχης απείλησε τους διαμαρτυρόμενους πολίτες του Δήμου Ευρώτα, οι οποίοι αγωνίζονται για την προστασία του τόπου τους της ζωής και του περιβάλλοντος, ότι «παρανόμως εμποδίζουν το έργο και από δω και πέρα τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία». Βέβαια, οι απειλές του κ. περιφερειάρχη κατά των αγωνιζόμενων κατοίκων, όπως και οι εκφοβισμοί από την πλευρά της Αστυνομίας, δεν θα πτοήσουν τους αγωνιζόμενους πολίτες, γιατί έχουν το δίκιο με το μέρος τους, ενώ εσείς είστε εν αδίκω, κ. περιφερειάρχη.

Η επίθεση όμως αυτή του κ. περιφερειάρχη θυμίζει το γνωστό «εκεί που χρωστάγανε ζητάνε και τα ρέστα». Πιθανώς βέβαια να εξηγείται και από το γεγονός ότι και για τον κ. περιφερειάρχη νόμος είναι το δίκιο και τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ, αφού αυτό ορίζει ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεραπετρίτης…

Αλήθεια, κ. Περιφερειάρχη, οι κάτοικοι παρανομούν που διαμαρτύρονται ή εσείς, η κυβέρνηση και η εταιρεία;

Οι πολίτες, κ. περιφερειάρχη αγωνίζονται για να μη γίνει ένα καταστροφικό έργο σε μια περιοχή Natura για να μην καταστραφεί ο υδροφόρος ορίζοντας και καταστραφεί η ζωή σε όλη την Ανατολική Λακωνία, γεγονός που το επισημαίνει και η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (τη θυμάστε άραγε την απαντητική επιστολή της ΕΕ με τις 30 κόκκινες και κίτρινες κάρτες;).

Για αυτό κ. περιφερειάρχη ο αγώνας των πολιτών είναι και νόμιμος και δίκαιος και φυσικά δεν διαπράττουν καμία παρανομία, για να νομιμοποιείστε να καλέσετε να παρέμβουν η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη”.