Παρασκευή, 13 Μαϊος 2022 09:06

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη

 

“Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι μελέτες για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο στην Αρχαία Μεσσήνη”. Αυτό δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε προχθές με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Στη ίδια συνάντηση έγινε γνωστό ότι “στα μέσα του ερχόμενου Ιουνίου προγραμματίζεται να λειτουργήσει το ολοκληρωμένο σύστημα πυρόσβεσης που εγκαταστάθηκε στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, σε εφαρμογή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης, ύψους 650.000 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού”.

Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε την υπουργό ότι μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΔΕΥΑ Σπάρτης, με αντικείμενο την επέκταση του αγωγού ύδρευσης από τα Πικουλιάνικα στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά, προκειμένου να μπορέσει να ξεκινήσει το προϋπολογισμού 4.200.000 ευρώ έργο εγκατάστασης συστήματος πυρόσβεσης, το οποίο έχει ενταχθεί από το υπουργείο Πολιτισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η κ. Μενδώνη και ο κ. Νίκας εξέτασαν επίσης τρόπους χρηματοδότησης του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη, “έργου απολύτως αναγκαίου για τη λακωνική πρωτεύουσα” όπως τονίστηκε.

Εγινε επίσης συζήτηση σχετικά με τη δημιουργία νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, όπου ο περιφερειάρχης και η υπουργός διαπίστωσαν ότι προχωρεί η διαδικασία σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης, προκειμένου το υπουργείο και η Περιφέρεια να αναλάβουν τη χρηματοδότηση των μελετών.

“Το έργο αυτό θα προχωρήσει όπως έχουμε δεσμευθεί προς την κοινωνία της Αρχαίας Μεσσήνης και προς τον επικεφαλής των ανασκαφών Πέτρο Θέμελη” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.


NEWSLETTER