Κυριακή, 12 Ιουνίου 2022 10:37

Έργα της Μεσσηνίας στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Έργα της Μεσσηνίας στην Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας

 

Η Οικονομική Επιτροπή Πελοποννήσου στη συνεδρίαση της Πέμπτης ενέκρινε το  πρακτικό  ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης αξιολόγησης των επανορθωτικών μέτρων και κατακύρωσης της ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ για την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του έργου βελτίωσης, συντήρησης της ορεινής οδού Μηλέα – Παναγία Γιάτρισσα, προϋπολογισμού 3.545.000 ευρώ.

Η  Επιτροπή ενέκρινε και τους όρους διακήρυξης και την συγκρότηση της επιτροπής διαγωνισμού δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 685.000 ευρώ έργου εκσυγχρονισμού του αρδευτικού δικτύου αναδασμού Δωρίου – Ψαρίου.

Επίσης η Επιτροπή  ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας “Φάρις”, που αφορά στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.

Τέλος η Επιτροπή, προέβη στην ανάδειξη προσωρινού μειοδότη του προϋπολογισμού 700.000 ευρώ (με ΦΠΑ) έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στα πρανή του ποταμού Ξερίλα στις περιοχές της Βελιγοστής και Κοτσιρίδι του Δήμου Μεγαλόπολης, από πιστώσεις 5ο ΕΑΠ / Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

(Φωτογραφία αρχείου)