Τετάρτη, 06 Ιουλίου 2022 22:38

Ξεκίνησε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι

Γράφτηκε από την
Ξεκίνησε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σπαθοβούνι

 

Ξεκίνησε προχθές η σταδιακή λειτουργία του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ ) στο Σπαθοβούνι.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μέχρι τις 8 Αυγούστου όλοι οι δήμοι της Κορινθίας θα προωθούν μέσω του εν λόγω ΣΜΑ τα απορρίμματά τους προς Παλαιόχουνη.

Παρών στην έναρξη λειτουργίας του σταθμού ήταν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η εν λόγω υποδομή που δίνεται προς χρήση συνιστά ένα ακόμα μεγάλο βήμα προς τη ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια, καθώς εξυπηρετείται πλέον όλη η κεντρική και η βόρεια περιοχή της.

Στον ΣΜΑ του Σπαθοβουνίου μεταβαίνουν τα απορριμματοφόρα των δήμων της Κορινθίας και στη συνέχεια, τα σκουπίδια προωθούνται με πρες κοντέινερ της εταιρείας “Περιβαλλοντική Πελοποννήσου” στη μονάδα διαχείρισης, στην Παλαιόχουνη.

“Πλέον δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για σκουπίδια στο οδικό δίκτυο, σε παραλίες και αλλού” σημείωσε ο περιφερειάρχης, καλώντας τους δήμους να ανταποκριθούν στην συγκεκριμένη αρμοδιότητα που αφορά στον καθαρισμό του οδικού δικτύου.

Παρόντες στην πρώτη ημέρα λειτουργίας του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου ήταν επίσης, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Περιβάλλοντος Ανδρέας Τσουκαλάς, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, καθώς και ο πρόεδρος της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Οικονόμου.

 


NEWSLETTER