Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2022 17:53

Μπούζα για ενίσχυση τουριστικού προϊόντος

Γράφτηκε από την
Μπούζα για ενίσχυση τουριστικού προϊόντος

"Τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, κάθε προσπάθεια ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος είναι αποδεκτή, όταν όμως αυτή γίνεται με κίνητρο την ενίσχυση της εξωστρέφειας και την επιβίωση των επαγγελματιών του τουρισμού και όχι την άκομψη άγρα ψήφων" αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Η κ. Μπούζα υποστηρίζει ταυτόχρονα ότι τα τελευταία 3 χρόνια στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρατηρούμε "Ανυπαρξία σχεδιασμού νέων έργων, καθυστέρηση ολοκλήρωσης των ήδη δρομολογημένων έργων, ανυπαρξία χάραξης στρατηγικής με γνώμονα τα νέα διεθνή δεδομένα, ανυπαρξία οράματος, κλείσιμο στον εαυτό μας σαν μικρή αυτοδιοικητική μονάδα, πειθήνια παράδοση πόρων και αρμοδιοτήτων ξανά στο κεντρικό κράτος, στασιμότητα, εσωστρέφεια, αδιαφάνεια, νεποτισμό και υπανάπτυξη."
Η κ. Μπούζα σχολιάζοντας το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας υποστηρίζει ότι "την ώρα που οι άλλες Περιφέρειες καινοτομούν και ενισχύουν το διεθνές τους προφίλ προκειμένου να κερδίσουν από τις ξένες αγορές, εμείς στην Πελοπόννησο κάνουμε δράσεις εντόι του προορισμού μας, δράσεις αρμοδιότητας αποκλειστικά των δημοτικών αρχών".
Η κ. Μπούζα αναφέρει επίσης "Σχετικά με τις απαράδεκτες φιέστες προεκλογικής χρησιμότητας και σκηνοθεσίας, που οργανώνονται σωρηδόν από την περιφερειακή αρχή, όπως για το γραφείο τουριστικής πληροφόρησης στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας, ακόμη περιμένουμε να μάθουμε στοιχεία για τη μελέτη διαμόρφωσης του χώρου των 2,5 με 3 τετραγωνικών, που στοίχισε στους Πελοποννησίους 10.500 ευρώ καθώς και ποιος εργολάβος την ανέλαβε. Όσον αφορά την πληροφόρηση με τα εξαιρετικά έντυπα που προσωπικά ως πρόεδρος της ΝΕΤΠ από το 2009, είχα μεριμνήσει να εφοδιασθεί ο νομός, θεωρώ πως 13 χρόνια είναι πάρα πολλά για να επιλέγεται το 2022 ακόμη η πληροφόρηση μέσω αυτών, ενώ για την καταγραφή των αφικνούμενων στο αεροδρόμιο, να ενημερώσω τον κ. περιφερειάρχη πως η ΥΠΑ, κατέχει όλα τα στοιχεία και μπορεί ανέξοδα και πολύ εύκολα, να τα αναζητήσει".

 

 


NEWSLETTER