Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2022 15:44

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για αύξηση τελών στην λαϊκή της Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σύσκεψη για αύξηση τελών στην λαϊκή της Καλαμάτας

Το θέμα των λαϊκών αγορών και της αύξησης του τέλους στους παραγωγούς, μεταξύ των οποίων και στη λαϊκή της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, απασχόλησε τηλεσύσκεψη που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την περασμένη Παρασκευή.

Αύξηση που εγκρίθηκε από τη διοίκηση της ΚΑΚ και το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας (από 43 σε 55 ευρώ, την ημέρα) και έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των παραγωγών, που μέσα σε όλες τις υπέρογκες αυξήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν και οι οποίες εκτοξεύουν το κόστος παραγωγής, καλούνται να καταβάλουν μια ακόμα οδυνηρή αύξηση, χωρίς να βελτιώνεται η παροχή των υπηρεσιών που απολαμβάνουν.

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, τονίστηκε ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο ένα ποσοστό 25% εξ όσων εισπράττουν οι δήμοι από τις λαϊκές αγορές στην περιοχή ευθύνης τους θα πρέπει να αποδίδεται στην Περιφέρεια. Διευκρινίστηκε δε ότι αυτό δεν συνεπάγεται αύξηση των τελών που καταβάλουν οι παραγωγοί και εν γένει όσοι δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές.

Ακόμα επισημάνθηκε ότι για την διεκπεραίωση του συγκεκριμένου θέματος επιφορτίζονται οι διευθυντές των αρμόδιων υπηρεσιών στις Π.Ε. της Περιφέρειας, ενώ εκφράστηκε η βεβαιότητα για την καλή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και των δήμων πάνω στο εν λόγω ζήτημα. Τονίστηκε, ωστόσο, ότι στην περίπτωση που οι δήμοι δεν αποδώσουν το εν λόγω ποσοστό που καθορίζει ο νόμος, η σχετική οφειλή θα βεβαιώνεται στην οικεία ΔΟΥ.

Στη σύσκεψη της Παρασκευής μετείχαν οι 5 χωρικοί αντιπεριφερειάρχες, Αργολίδας Δημήτρης Σχοινοχωρίτης, Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός, Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Λακωνίας Νίκωνας Τζινιέρης και Μεσσηνίας Βασίλης Καπέλιος, όπως επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης - Οικονομίας Χρήστος Λαμπρόπουλος, καθώς και οι διευθυντές Διοικητικού - Οικονομικού, της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων.


NEWSLETTER