Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου 2022 21:15

Συνάντηση αγροτικών συλλόγων με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για τη σταφίδα (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Συνάντηση αγροτικών συλλόγων με τον αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα για τη σταφίδα (βίντεο)

Για τη σταφίδα και τα άλλα προϊόντα που έχουν χαμηλές τιμές, κάτω από το κόστος παραγωγής διαμαρτυρήθηκαν εκπρόσωποι των Αγροτικών Συλλόγων Γαργαλιάνων, Μεσσήνης και Χανδρινού σε συνάντησή τους με τον αντιπεριφερειάρχη πρωτογενούς παραγωγής Στάθη Αναστασόπουλο, χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Η συνάντηση - παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία έθεσαν τα αιτήματά τους, αποφασίστηκε στη σύσκεψη των συλλόγων στο Χανδρινού, την περασμένη Δευτέρα.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν κατώτατες εγγυημένες τιμές στην σταφίδα και τα άλλα προϊόντα που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, μείωση του κόστους παραγωγή, λύση με διακρατικές συμφωνίες για εργάτες γης, απαγόρευση των εισαγωγών σε όλα τα προϊόντα, ώστε να διοχετευτεί πρώτα η εγχώρια αγροτική παραγωγή, να μπει φρένο στην κερδοσκοπία μεγαλεμπόρων και βιομηχάνων και διαφάνεια στις αποθήκες ενώσεων και εμπόρων στα αποθέματα τους και τις εισαγωγές-εξαγωγές τους.

Ο κ. Αναστασόπουλος άκουσε τα αιτήματά τους και συμφώνησε με την κρισιμότητα του θέματος για τους εργάτες γης, τονίζοντας πως πρέπει να γίνουν συντονισμένες ενέργειες.


NEWSLETTER