Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου 2022 21:45

Αθανασόπουλος - Νίκας για αναβάθμιση πανηγυριού της Μεσσήνης (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Αθανασόπουλος - Νίκας για αναβάθμιση πανηγυριού της Μεσσήνης (βίντεο)

Την αναβάθμιση του πανηγυριού της Μεσσήνης, που ξεκίνησε χθες και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, εξετάζει ο δήμος με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Στόχος τα επόμενα χρόνια να έχει παράλληλες δράσεις και να αποκτήσει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα.

Για την προσπάθεια αυτή μίλησαν χθες το μεσημέρι, στο περίπτερο που έχει στηθεί στην πλατεία της Μεσσήνης κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος, μετά την υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από τη μονή Βουλκάνου.

“Συνεννοηθήκαμε με τον δήμαρχο, με οικονομική στήριξη της Περιφέρειας ξεκινήσαμε προσπάθεια αναβάθμισης του πανηγυριού. Ο δήμαρχος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο”, ανέφερε ο κ. Νίκας και παρατήρησε: “Η Περιφέρεια έχει διάθεση να βοηθήσει το πανηγύρι και το δήμο με παράλληλες εκδηλώσεις αθλητικού, πολιτιστικού, οικολογικού ζωοφιλικού ή όποιου άλλου χαρακτήρα. Η πλατεία πρέπει να γεμίσει από παράλληλες δραστηριότητες, από προβολείς του έργου και του δήμου. Το πανηγύρι πρέπει να λάβει παμπελοποννησιακό χαρακτήρα. Πρέπε να έχει και άλλες πλευρές, εκτός από τις παράγκες και τον οικονομικό χαρακτήρα”.

Δήλωσε, ακόμα, ότι η Περιφέρεια προτίθεται “να βοηθήσει οικονομικά το δήμο να συντάξει μια μελέτη, ώστε του χρόνου να είμαστε με μια καλύτερη αφετηρία. Θα είμαστε συμπαραστάτης του δήμου σε αυτόν τον αγώνα”.

Ο δήμαρχος Γ. Αθανασόπουλος, αφού ανέφερε ότι “σε αυτή την προσπάθεια ο περιφερειάρχης είναι αρωγός”, σημείωσε: “Το περίπτερο μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του δήμου μας. Μας δίνεται η δυνατότητα να σκεφθούμε για το μέλλον για το πανηγύρι. Πρέπει να παντρευτεί το παραδοσιακό στοιχείο με κάτι καινούργιο, σύγχρονο που θα αποτελείται από μια βεντάλια δράσεων. Θεωρούμε ότι ήμερα μπαίνει το θεμέλιο για κάτι πολύ μεγάλο”.


NEWSLETTER