Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 20:45

Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί ανάκληση απόφασης για ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ζητεί ανάκληση απόφασης για ανάπλαση πλατείας Φιλιατρών

Με ψήφους 20 υπέρ και 18 κατά το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε την εισήγηση της αντιπολίτευσης η οποία ζητεί ανάκληση της απόφασης για την ανάπλαση της πλατείας Φιλιατρών, προϋπολογισμού ύψους 3.250.000 ευρώ.

Ο επικεφαλής της Αγωνιστικής Συνεργασίας Θανάσης Πετράκος στην εισήγηση του τόνισε ότι το Τοπικό Συμβούλιο Φιλιατρών είναι αντίθετο στην ανάπλαση και πρότεινε να δοθούν τα χρήματα για συνολική αστική ανάπλαση.

Ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης κατάθεσε φάκελο με 2.000 υπογραφές υπέρ της ανάπλασης ενώ είπε ότι συμφωνούν και όλοι οι καταστηματάρχες της πλατείας πλην ενός. Αλγεινή εντύπωση όμως προκαλέσαν οι χαρακτηρισμοί «αλητήριοι» και «μικρόψυχοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Λεβεντάκης για όσους διαφωνούν με την ανάπλαση.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Πέτρος Τατούλης, Γιώργος Δέδες, Νίκος Γόντικας, Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Παναγιώτης Κάτσαρης εξέφρασαν την αντίθεση τους στο σχέδιο ανάπλασης της πλατείας των Φιλιατρών τονίζοντας ότι κανένα έργο δεν μπορεί να γίνει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας.

Ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας απέδωσε τις αντιδράσεις σε μικροπολιτικά συμφέροντα που εδράζονται σε τοπικιστικές αντιθέσεις στο Δήμο Τριφυλίας. Ο κ. Νίκας είπε ότι για τη νομιμότητα της μελέτης αρμόδιο να αποφασίσει είναι το ΚΑΣ και οι αρμόδιες αρχές ενώ άφησε να εννοηθεί ότι αν ματαιωθεί το έργο τα 3,2 εκατ. ευρώ θα δοθούν για ανάπλαση σε άλλο νομό.

Θ.Λ.


NEWSLETTER