Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2022 16:00

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το 2023

Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου: Ομόφωνα εγκρίθηκε  ο προϋπολογισμός για το 2023

Φωτογραφία αρχείου

Ομόφωνα (με 19 ψήφους υπέρ και 2 λευκά) το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ενέκρινε χθες τον προϋπολογισμό του 2023.

Από την συνεδρίαση απείχαν όπως και προχθές που διαπιστώθηκε έλλειψη απαρτίας, έξι παρατάξεις της αντιπολίτευσης που θεωρούν παράνομη τη εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου για τη σύνθεση των επιτροπών.

Ο πρόεδρος του Σώματος Γιάννης Μαλτέζος στη χθεσινή συνεδρίαση διάβασε γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας σύμφωνα με την οποία στη διακοπείσα λόγω έλλειψης απαρτίας συνεδρίαση υπάρχει απαρτία όταν παρίσταται το 1/3 των περιφερειακών συμβούλων. Υπενθυμίζουμε ότι απέχουν οι παρατάξεις των Πέτρου Τατούλη, Γιώργου Δέδε, Γιάννη Μπουντρούκα, Θανάση Πετράκου, Δήμητρας Λυμπεροπούλου και Παναγιώτη Κάτσαρη.

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιάννης Κελάρης δικαιολογώντας την παρουσία της παράταξης στη συνεδρίαση είπε πως αυτή δεν συμμετέχει σε μέτωπα για τη νομή της εξουσίας.

Θ.Λ.