Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2023 21:14

Ευθύνες Μπούζα σε Νίκα για τις καταστροφές στην Ανω Μεσσηνία

Γράφτηκε από την
Ευθύνες Μπούζα σε Νίκα για τις καταστροφές στην Ανω Μεσσηνία

Τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα κατηγορεί για τις καταστροφές και τις πλημμύρες στην Άνω Μεσσηνία, η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας “Νέα Πελοπόννησος”.

Η υπεύθυνη Μεσσηνίας της παράταξης Αντωνία Μπούζα αναφέρει ότι “μεγάλες είναι οι ευθύνες της περιφερειακής αρχής Νίκα για όσες καταστροφές έγιναν στο Δήμο Οιχαλίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις το βράδυ 19-1-23, κυρίως στο Διαβολίτσι, καθώς και σε άλλα χωριά της Άνω Μεσσηνίας (Αγριλόβουνο, Άγιοι Θεόδωροι, Μέλπεια, Παραπούγκι). Ύστερα από αυτοψία της παράταξής μας στις πληγείσες περιοχές, διαπιστώθηκε η καταστροφή δημοσίων υποδομών, δικτύου ύδρευσης, γεφυρών, αγροτικών δρόμων, επιχειρήσεων και πολλών ακόμη ζημιών, αφού μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 στην περιοχή αυτή, ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του, έμειναν μόνο στα λόγια και δεν εκπλήρωσαν με συνέπεια το καθήκον τους”.

Υποστηρίζει πως “ο κ. Νίκας και οι συνεργάτες του, δεν μερίμνησαν για την αποφυγή των πλημμυρικών φαινομένων που ήταν σίγουρο πως θα γίνουν στην ευρύτερη περιοχή, αφού δεν καθάρισαν τα ποτάμια και τα ρέματα, όπως όφειλαν, ούτε μερίμνησαν να έχουν σε ετοιμότητα για τη χειμερινή περίοδο ενεργές εργολαβίες εκεί, ώστε με κατάλληλα μηχανήματα έργων, να παρεμβαίνουν άμεσα, προλαμβάνοντας καταστροφές σε δημόσιες υποδομές και περιουσίες”.

Υπενθυμίζει ότι “ο κ.Νίκας, ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2022 πως δήθεν επιταχύνει τις διαδικασίες δημοπράτησης 15 έργων στις πυρόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου , με κόστος παρεμβάσεων τα 4 εκ. ευρώ” και προσθέτει: “Μάλιστα για αποκατάσταση υποδομών στην ευρύτερη περιοχή Διαβολιτσίου ανέφερε τη διάθεση ποσών περίπου 3 εκ. ευρώ. Φυσικά τα έργα αναζητούνται…”.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι “η μέριμνα των καθαρισμών ποταμών και ρεμάτων ανήκει αποκλειστικά στην Περιφέρεια, η οποία οφείλει να στηρίξει το Δήμο Οιχαλίας, αφού από την ολιγωρία παρέμβασής της έγιναν καταστροφές, περίπου 1 εκ. ευρώ”.


NEWSLETTER