Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 21:37

Ημερίδα για το πρόγραμμα Soilprolife+

Ημερίδα για το πρόγραμμα Soilprolife+

Ημερίδα για το πρόγραμμα Soilprolife+ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα γίνει Αρκαδία -και συγκεκριμένα στην Τρίπολη- το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, ενώ θα ακολουθήσουν δύο ακόμη εκδηλώσεις σε ισάριθμες Περιφερειακές Ενότητες.

Αυτό γνωστοποίησε η Περιφέρεια με σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία προστίθεται ότι η πιο πάνω απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Συντονισμού και Παρακολούθησης του εν λόγω προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει ως ενεργός εταίρος η Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

Οπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, το πρόγραμμα SoilProLife+ αφορά την έρευνα σχετικά με τη διάβρωση των εδαφών. Με το πρόγραμμα προσδιορίζονται τομείς κινδύνου που επιτρέπουν να προσομοιώνονται φαινόμενα διάβρωσης τα οποία υποβαθμίζουν το έδαφος· επίσης, εκπονούνται στρατηγικές προστασίας του εδάφους και λαμβάνονται τα απαιτούμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού. 

Στην πρόσφατη συνάντηση μετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του προγράμματος -ειδικότερα από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου οι Ελένη Μανωλοπούλου και Κωνσταντίνος Γαλιώτος, καθώς επίσης, από 2 εκπρόσωποι της Περιφέρειας Σικελίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος), και του Ερευνητικού Κέντρου Πεδολογίας και Αγροβιολογίας της Φλωρεντίας.