Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2013 21:27

Κόλπο με τη γέφυρα που γκρεμίστηκε στο Τρίπολη - Αστρος

Το έργο στο τμήμα Κουμπίλα - Λουλούδι, στο δρόμο Τρίπολη - Αστρος, στο οποίο έπεσε η γέφυρα κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της, πήρε παράταση έως το τέλος του 2013 και με αναθεώρηση, μάλιστα, προχθές στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά πλειοψηφία.

Κατά της αναθεώρησης, -να πάρει δηλαδή παραπάνω χρήματα η ανάδοχος κοινοπραξία, αν προκύψει κάτι τέτοιο, παρά την παράταση και την καθυστέρηση- τάχθηκαν οι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Μανδρώνης, Παναγιώτης Βαλασόπουλος και Μαριλένα Σούκουλη. Την αναθεώρηση εισηγήθηκε, παρά τη διαφωνία της Διαχειριστικής Αρχής και του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας, ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γιώργος Κωστόγιαννης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποστηρίχθηκε η άποψη ότι η αναθεώρηση είναι αναγκαία, για να απαλλαγεί η κοινοπραξία (Ηλιοχώρα - ΚΑΣΤΑΤ) από οποιαδήποτε ρήτρα.

Στη συνεδρίαση ο κ. Κωστόγιαννης υποστήριξε ότι η παράταση δε δίνεται για το ατύχημα που συνέβη στο έργο, αλλά γιατί υπάρχουν και άλλες εκκρεμότητες και ένας ανακεφαλαιωτικός πίνακας για νέες εργασίες.

Για το θέμα αυτό που προκάλεσε συζητήσεις και σχόλια, σύμφωνα με το "Kalimera Arkadia", στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης χθες, η αντιπεριφερειάρχης - πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Ντίνα Νικολάκου (απουσίαζε από την προχθεσινή συνεδρίαση) είπε ότι σε καμία περίπτωση ο πολίτης δεν θα επιβαρυνθεί με το όποιο ποσό που θα προκύψει, λόγω της πτώσης της γέφυρας και πρόσθεσε ότι η Περιφερειακή Αρχή θα ζητήσει από την εταιρεία να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση οποιουδήποτε επιπλέον ποσού προκύψει για το συγκεκριμένο έργο! Η κ. Νικολάκου, μάλιστα, εκτίμησε ότι το ποσό αυτό θα είναι μικρό. Για το έργο ισχυρίστηκε ότι είναι δύσκολο τεχνικά και για το ατύχημα του Σεπτεμβρίου υποστήριξε πως δεν έγινε κάποιο λάθος από την εταιρεία, αλλά ένα μηχάνημα δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει.

 

Γ.Σ.