Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2024 19:56

«Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής”: Παρέμβαση Κουτσούλη για έργα στη Λακωνία

«Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής”: Παρέμβαση Κουτσούλη για έργα στη Λακωνία

Η Ελένη Κιούση μέλος του συνδυασμού “Πελοπόννησος – Αφετηρία Ζωής” παρέδωσε στον αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Θεόδωρο Βερούτη επιστολή του επικεφαλής της  παράταξης  Δημήτρη Κουτσούλη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της παράταξης: "Στην επιστολή ο συνδυασμός ζητάει από τον αντιπεριφερειάρχη να προωθήσει προς υλοποίηση, το συντομότερο δυνατό, τέσσερις (4) επείγουσες προτεραιότητες δημόσιας υγείας και οδικής ασφάλειας στο νομό μας, μικρής κλίμακας και χαμηλού κόστους, στους τομείς της δημόσιας υγείας. 

Συγκεκριμένα:

α) την  προμήθεια και εγκατάσταση από την Περιφέρεια, τουλάχιστον 60 αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών. Η εγκατάσταση σε δημόσιους χώρους οικισμών και χωριών αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών είναι μια επείγουσα ανάγκη, διότι, ακόμα και σήμερα, δεν έχουν απινιδωτή – και όσα έχουν το οφείλουν, κυρίως, σε δωρεές ιδιωτών.  Αυτό θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια από το υπουργείο Υγείας, αντί να σπεύδουμε τώρα στην Περιφέρεια για να καλύψει το κενό.

β)  τη διαγράμμιση και τον ηλεκτροφωτισμό του οδικού τμήματος Αρεόπολης- Νέου Οιτύλου. Πρόκειται για δρόμο μήκους, περίπου, 6 χλμ., υψηλού κινδύνου – τη νύχτα «δρόμος-καρμανιόλα». Για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι αυτό το έργο πρέπει να γίνει χωρίς καθυστέρηση, πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου και, γι’ αυτό, ανεξάρτητα από οποιοδήποτε τυχόν  άλλο βελτιωτικό έργο,

γ)  η αποκατάσταση του οδοστρώματος σε τμήμα της επαρχιακής οδού «Νεάπολης Βοιών-Φαρακλού».  Η αποκατάσταση επείγει λόγω των επικίνδυνων συνθηκών που έχει προκαλέσει διάβρωση στο κάτω μέρος του δρόμου, και

δ) η διαγράμμιση της επαρχιακής οδού «Λάχι-Παραδείσι-Σπήλαιο Καστανιάς», μήκους, περίπου, 13 χλμ..  Πρόκειται για τη συντομότερη πρόσβαση σ’ ένα από τα πιο εντυπωσιακά σπήλαια της Ελλάδας και της Ευρώπης – στο Σπήλαιο Καστανιάς. Λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών, με τις συχνές ομίχλες, χρήζει άμεσης συντήρησης και διαγράμμισης. Αυτές τις επείγουσες προτεραιότητες η κ. Κιούση έθεσε στον αντιπεριφερειάρχη και διαπίστωσε την ετοιμότητά του να ανταποκριθεί".