Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 22:20

Ερώτηση Μάκαρη για ανεμογεννήτριες στο Μαυροβούνι

Γράφτηκε από την

Ερώτηση για το αιολικό πάρκο στο Μαυροβούνι του Δήμου Πύλου Νέστορος κατάθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος» Μανώλης Μάκαρης.

Αναλυτικά η ερώτηση: « Στις 30-06-2023 ανανεώθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου «εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ ισχύος 22,5 ΜW στην περιοχή Μαυροβουνίου, Δήμου Πύλου- Νέστορος , νομού Μεσσηνίας».

Δεδομένου:

Ότι υπήρχε αρνητική εισήγηση από τη Νομαρχία Μεσσηνίας για αιολικό πάρκο στην συγκεκριμένη περιοχή (απόφαση 146/2008 νομαρχιακού συμβουλίου Μεσσηνίας).
Ότι υπάρχει πρόσφατη ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου- Νέστορος κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης.
Ότι η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στην περιοχή NATURA 2000 και η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών θα αλλοιώσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Ότι υπάρχει ξεκάθαρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας όπως διαφάνηκε από το συλλαλητήριο που έγινε στις 18/2 και στο οποίο συμμετείχε και η παράταξή μας .
Θα πρέπει το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της συγκεκριμένης εγκατάστασης δηλαδή να γνωμοδοτήσει αρνητικά.
Ερωτάται η περιφερειακή αρχή Πελοποννήσου εάν θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην συγκεκριμένη περιοχή».