Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 12:15

Στη Μεγαλόπολη χθες η Ελίζα Φερέιρα

Γράφτηκε από την

Την επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων Ελίζα Φερέιρα υποδέχτηκαν χθες στην Μεγαλόπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός και ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας «Η επίτροπος, στο πλαίσιο της τριήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα, επισκέφτηκε την Περιφέρειά μας και το Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης όπου συναντήθηκε με ενδιαφερόμενα μέρη, τοπικούς φορείς και εργαζομένους.

Η κ. Φερέιρα, μελέτησε τα σχέδια που αφορούν την περιοχή και είχε την ευκαιρία να αναλύσει το σκεπτικό της σχετικά με την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ο Δήμος Μεγαλόπολης και οι υπόλοιποι τρεις Δήμοι που επωφελούνται των προγραμμάτων, χωρίς να στηρίζονται σε κάποια χρονική ελαστικότητα, παρά μόνο σε δράση.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποιες λεπτομέρειες και να προχωρήσουμε σε έναν προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων. Το σημαντικότερο για την περιοχή είναι η ολοκλήρωση του υποβάθρου της. Η τελική έγκριση του χωροταξικού για ολόκληρη την Περιφέρεια είναι το επόμενο βήμα και μαζί με τους τέσσερις Δήμους, Μεγαλόπολης, Τρίπολης, Γορτυνίας και Οιχαλίας καλούμαστε να προχωρήσουμε σε ένα σχέδιο ταυτόχρονων δράσεων με σκοπό την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων”.»