Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024 21:17

Προγραμματική σύμβαση για Επεξεργασία Λυμάτων Ελαφονήσου

Προγραμματική σύμβαση για Επεξεργασία Λυμάτων Ελαφονήσου

 

Υπεγράφη χθες στην Ελαφόνησο,  από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό και τον Δήμαρχο Ελαφονήσου Άγγελο Τσιριγωτάκη, η προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή ΕΕΛ (σ.σ. Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων) Δήμου Ελαφονήσου» συνολικού προϋπολογισμού  4.092.417 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Η κατασκευή της ΕΕΛ Ελαφονήσου αποτελεί ένα ορόσημο για την περιοχή και για την Περιφέρειά μας. Αυτό το έργο θα βελτιώσει σημαντικά τις συνθήκες ζωής των κατοίκων και θα συμβάλει στην προστασία του μοναδικού περιβάλλοντος της Ελαφονήσου».

Ο δήμαρχος Ελαφονήσου, Άγγελος Τσιριγωτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Είμαστε περήφανοι που προχωράμε στην υλοποίηση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το νησί μας. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή. Η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων θα εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας, κατοίκους και επισκέπτες».

Το έργο χρηματοδοτείται από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» με το ποσό των 3.993.800 ευρώ και από το Δήμο Ελαφονήσου από πρόγραμμα Ιδίων Πόρων με το ποσό των 98.617 ευρώ.  Η κατασκευή του έργου θα υλοποιηθεί από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της  Π.Ε Λακωνίας.

Θα εξυπηρετεί μέχρι 6.500 ισοδύναμους κατοίκους σε βάθος τεσσαρακονταετίας, περιλαμβάνοντας την κατασκευή  δρόμου σύνδεσης του βιολογικού με το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και θα αναβαθμίσει τις υποδομές επεξεργασίας λυμάτων του Δήμου Ελαφονήσου.