Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 07:24

Επικίνδυνος για Σαμαρά ο γάμος Ν.Δ. - Τατούλη

Επικίνδυνος για Σαμαρά ο γάμος Ν.Δ. - Τατούλη

Πληθαίνουν το τελευταίο 24ωρο οι πληροφορίες, από τη Συγγρού και άλλες πηγές, ότι επίκειται η ανακοίνωση του ονόματος του Πέτρου Τατούλη ως του εκλεκτού της Ν.Δ. για την Περιφέρεια Πελοποννήσου ή κατ’ άλλους ότι αποφασίστηκε η στήριξή του χωρίς χρίσμα και μόνο μέσω κομματικών και λοιπών μηχανισμών.

Τις πληροφορίες αυτές έρχονται να ακολουθήσουν κάποιες άλλες που λένε ότι ευθύς και ξεκαθαριστεί η στάση της Ν.Δ., ο Γιάννης Μανώλης θα ανακοινώσει ανεξάρτητη υποψηφιότητα απέναντι στον Τατούλη απευθυνόμενος σε ψηφοφόρους που κινούνται στις δύο πλευρές του Κέντρου.

Από την άλλη πλευρά της Κεντροαριστεράς ακούγονται δύο ονόματα, του Αρκά καθηγητή Εγκληματολογίας και βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γιάννη Πανούση και του πρώην γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Τάσου Αποστολόπουλου, για τα οποία πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν διαφωνούν, αλλά η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τηρεί στάση αναμονής.

Και μόνο ότι ακούγεται το όνομα του Πέτρου Τατούλη για στήριξη -επίσημη ή σιωπηλή- από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει την φτώχεια πολιτικού προσωπικού για την διεκδίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Για όσους έχουν ορθόδοξη πολιτική σκέψη και όχι προσωπικά συμφέροντα, μια τέτοια εκδοχή θα ισοδυναμούσε με δεύτερη πανωλεθρία Σαμαρά στην Περιφέρεια στην οποία ο Τατούλης θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος, καθώς στην προηγούμενη αναμέτρηση νίκησε την επιλογή Σαμαρά στην λύση Δράκου.

Σε όλους τους πολιτικούς παρατηρητές είναι γνωστό ότι ο Τατούλης εξοργίζει τη βάση της Ν.Δ. και δεν είναι επιθυμητός από διάφορα στελέχη, εξαιρουμένων των δημάρχων που δεν το εκφράζουν λόγω σχέσεων στις χρηματοδοτήσεις.

Ακόμα οι διάφορες καταγγελίες που έφθασαν μέχρι την Βουλή για έργα σε διάφορες περιοχές της Πελοποννήσου που συνδυάζονται με δραστηριότητες της οικογενειακής επιχείρησης του περιφερειάρχη, του αφαιρούν πόντους στην κοινή γνώμη που με ιδιαίτερη περιέργεια θα ήθελε να μάθει την αλήθεια. Ζημιά επίσης του κάνουν οι προσωπικοί μηχανισμοί επικοινωνίας που έχει αναπτύξει και που συντηρούνται με διάφορα προγράμματα δημοσιότητας που στην ουσία δεν αποτελούν προβολή των έργων αλλά του ίδιου του περιφερειάρχη.

Για να βγει λοιπόν η Ν.Δ. από την δύσκολη θέση που την έφερε η διάλυση της παράταξής της στην Περιφέρεια με την πολιτική αγρανάπαυση στα όρια της απόσυρσης του επικεφαλής Δημ. Δράκου, πρέπει να αναζητήσει πρόσωπο κύρους για στήριξη ή συνεργασία έτσι που να αναγκάσει τον Τατούλη να εγκαταλείψει την φιλοδοξία για δεύτερη θητεία αλλά και να αντιμετωπίσει με αξιώσεις τους υποψηφίους που θα προκύψουν από συνεργασίες των κομμάτων της Κεντροαριστεράς.

Μέχρι στιγμής από τη Ν.Δ. έχουν ακουστεί τα ονόματα του Δημ. Μαραβέλια δημάρχου Χαϊδαρίου, Γρ. Αποστολάκου προέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ και Φ. Πατριανάκου βουλευτή Λακωνίας, ενώ κατά καιρούς πληροφορίες θέλουν υποψήφιο τον Γιώργο Αναγνωστάκο από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Τέλος, υποψήφιος περιφερειάρχης έχει δηλώσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Δημ. Κουκούτσης.