Τρίτη, 08 Απριλίου 2014 07:23

Ο Αργυράκης επιχειρεί να γλιτώσει τον Τατούλη: "Φορτώνει" τον Σαμαρά με την Καλλιρρόη

Στην κυβέρνηση, στον πρωθυπουργό και στο υπουργείο Περιβάλλοντος, ρίχνει την ευθύνη για τη δημιουργία του εργοστασίου επεξεργασίας σκουπιδιών στην Καλλιρρόη, ο νέος αντιπεριφερειάρχης  Μεσσηνίας Γιάννης Αργυράκης. 

Επιχειρώντας να στρέψει μακριά από την περιφερειακή αρχή τις αντιδράσεις της περιοχής του Δήμου Οιχαλίας, μετά τα "γιούχα" στο Μελιγαλά και το Ραμοβούνι, ο κ. Αργυράκης στις πρώτες του δηλώσεις είπε ότι «τον τελευταίο λόγο τον έχει η κυβέρνηση και το ΥΠΕΚΑ. Εκεί θα πρέπει να απευθύνονται οι κάτοικοι. Μετά τις εγκρίσεις το ΥΠΕΚΑ είναι που θα υπογράψει για το εργοστάσιο». Ανέφερε ότι «το αν θα γίνει το εργοστάσιο σκουπιδιών στην Καλλιρρόη, είναι απόφαση της κυβέρνησης. Ο Σαμαράς και οι υπουργοί θα αποφασίσουν, αν θα υλοποιηθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Κρατικές υπηρεσίες εγκρίνουν το έργο (Δασαρχείο, ΙΓΜΕ, Εφορείες Αρχαιοτήτων, αν είναι σεισμογενής η περιοχή). Και η μελέτη της ΤΕΡΝΑ και οι υπηρεσίες δέχονται την Καλλιρρόη».

Για τα "γιούχα" είπε ότι «μια ομάδα ανθρώπων που αντιδρούν, έκαναν λεκτικές επιθέσεις στην κ. Νικολάκου και ακούστηκαν φωνές αποδοκιμασίας και για μένα», ενώ κατηγόρησε τους οργανωτές της ενημερωτικής εκδήλωσης στο Μελιγαλά πως «δεν είναι δημοκρατικό, είναι αντιδεολογικό να μην μπορεί να πάρει το λόγο ο αντιπεριφερειάρχης«, χωρίς να διευκρινίσει αν εννοούσε την κ. Νικολάκου ή τον εαυτό του, που είχε εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης μόλις 2 - 2,5 ώρες νωρίτερα. Μάλιστα, αποσιώπησε το γεγονός ότι οι οργανωτές τους είχαν ενημερώσει έγκαιρα πως δεν τους έδιναν το λόγο για τοποθετήσεις, παρά μόνο για ερωτήσεις και διευκρινίσεις, προκειμένου η εκδήλωση να μη γίνει αντικείμενο προεκλογικής εκμετάλλευσης.

Ανέφερε, ακόμα, ότι «διαμαρτυρήθηκαν αρκετοί που δεν τους δόθηκε ο λόγος, όπως ο κ. Γόντικας και έκανε καταγγελίες» (επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου).

Για το ρόλο της Περιφέρειας παραδέχθηκε ότι «εμείς γνωμοδοτήσαμε θετικά, εκτιμήσαμε ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων καλύπτει τις προϋποθέσεις». Είπε, ακόμα, πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου το έχει κάνει σημαία της το θέμα των σκουπιδιών και θεωρεί πως πρέπει να λυθεί».

Τέλος, ο κ. Αργυράκης υποστήριξε ότι «το έδειξε η διαβούλευση πού θα γίνουν τα σκουπίδια».

Γ.Σ.