Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 07:47

Ο Τατούλης επιστράτευσε Αβραμόπουλο για το αεροδρόμιο Τρίπολης

Γράφτηκε από την

Το θέμα του αεροδρομίου στην Τρίπολη φέρνει ξανά στο προσκήνιο ο Πέτρος Τατούλης, υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε για τη μετατροπή του από στρατιωτικό σε πολιτικό. Παράλληλα, για να ρίξει στάχτη στα μάτια των Μεσσήνιων ο κ. Τατούλης υπόσχεται ότι σύντομα θα...  ολοκληρώσει τις μελέτες για την αναβάθμιση υποδομών στο διεθνές αεροδρόμιο της Καλαμάτας - ενώ όλοι γνωρίζουν ότι εδώ και χρόνια προωθεί μόνο τη λειτουργία αερολιμένα στην Τρίπολη. 

Σε κάθε περίπτωση πάντως προκαλεί μεγάλη εντύπωση η σιωπή των Μεσσήνιων αναφορικά με το αεροδρόμιο της Τρίπολης - αν και γνωρίζουν πολύ καλά ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν δύο αεροδρόμια σε απόσταση 40 λεπτών μεταξύ τους. Μεσσήνιοι πολιτικοί, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι παραγωγικών τάξεων και φορείς σιωπούν, αφήνοντας τον Τατούλη να προωθεί αεροδρόμιο στην Τρίπολη, σε βάρος του αεροδρομίου Καλαμάτας. 

Χθες ο κ. Τατούλης είπε για το αεροδρόμιο στην Τρίπολη: «Προσεγγίσαμε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και, χωρίς επικοινωνισμούς, καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών».

Οσο για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ανέφερε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».