Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 08:07

Καμπανάκι Νίκα για το κόστος των σκουπιδιών

Καμπανάκι Νίκα για το κόστος των σκουπιδιών

Συναδέλφους του δημάρχους "έδειξε" χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας - πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, για τη στάση τους στο θέμα των σκουπιδιών, προκειμένου να πάρουν κάποιο έργο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τους επέκρινε πως «δεν είχαν τα κότσια να στηρίζουν και αυτοί (όπως έκανε ο ίδιος) δημόσια τις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΕΔ για τα απορρίμματα, προσδοκώντας να πάρουν κάποιο εργάκι» Ο κ. Νίκας προκάλεσε συναδέλφους του να τοποθετηθούν για το μείζον ζήτημα των σκουπιδιών, «διότι γρήγορα θα έρθει η μέρα, όπου θα κληθούν οι δημότες να πληρώνουν απίθανα χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων» κι έστειλε μήνυμα στην Περιφέρεια πως εμμένει στις ομόφωνες αποφάσεις της ΠΕΔ για τα σκουπίδια. 

Μήνυμα ισχυρό έστειλε και σε συναδέλφους του που φαίνεται να έχουν μοιράσει τα οφίτσια σε ΠΕΔ και ΦοΔΣΑ, ότι ο Δήμος Καλαμάτας θα εκπροσωπηθεί και στα δύο όργανα, ενώ τόνισε πως όποιος αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο σ’ αυτά, «πρέπει να είναι αποφασισμένος και να συγκρουστεί με τον περιφερειάρχη, με την κυβέρνηση».

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτησή μας για τις εκλογές σε ΠΕΔ και ΦοΔΣΑ και το αν ο Δήμος Καλαμάτας θα επιδιώξει να εκπροσωπηθεί, ο κ. Νίκας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οτι η πόλη θα εκπροσωπηθεί, θα εκπροσωπηθεί. Αυτό είναι βέβαιο και στον έναν οργανισμό και στον άλλον. Δεν είναι μόνο ο δήμαρχος, είναι και οι δημοτικοί σύμβουλοι. Σε ποιο επίπεδο θα γίνει αυτό, θα το κρίνουμε ανάλογα με το συσχετισμό των δυνάμεων που θα υπάρξει. Γιατί στην ΠΕΔ οι εκλογές γίνονται σε δεύτερο βαθμό. Πρώτα εκλέγονται τα μέλη του Δ.Σ. και μεταξύ τους εκλέγονται και τα στελέχη. Είναι πρόωρο ακόμα να συζητάμε οτιδήποτε, αλλά η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου ή ο δήμος που παράγει τα περισσότερα απορρίμματα σε επίπεδο Πελοποννήσου, προφανώς πρέπει να εκπροσωπείται, διότι αυτό συνδέεται με τα συμφέροντα της πόλης και της περιοχής. Δεν είναι ζήτημα μωροφιλοδοξίας, είναι ζήτημα ουσίας. Οποιος αναλαμβάνει έναν κεντρικό ρόλο σε αυτά τα όργανα, πρέπει να είναι αποφασισμένος και να συνεργαστεί, αλλά και να συγκρουστεί με τον περιφερειάρχη, με την κυβέρνηση. Εγώ έχω πει πάρα πολλές φορές τις θέσεις που εξέφραζα για τα απορρίμματα ως παράδειγμα, στις οποίες εμμένω, ήταν θέσεις ομόφωνες της ΠΕΔ. Ασχετο αν πολλοί συνάδελφοί μου δεν είχαν τα κότσια να τις στηρίζουν και αυτοί δημόσια, προσδοκώντας να πάρουν κάποιο εργάκι. Εγώ πάντοτε έλεγα, μίλαγα στο πνεύμα των αποφάσεων της Περιφερειακής Ενωσης. Δεν έλεγα τίποτα μόνος μου. Το θέμα δε των απορριμμάτων εξακολουθεί να είναι μείζον ζήτημα. Το λέω με δυνατή φωνή. Και οι δήμαρχοι πρέπει να τοποθετηθούν σ’ αυτό. Διότι γρήγορα θα έρθει η μέρα, όπου θα κληθούν οι δημότες να πληρώνουν απίθανα χρήματα για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Και έφθασε η μέρα όπου θα κληθούν οι δημότες να πληρώνουν τα πρόστιμα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είμαι υπερήφανος για το γεγονός ότι η πόλη και ο δήμος ο δικός μας δε θα οδηγήσει σε καταδίκη την πατρίδα μας στο θέμα "διαχείριση των απορριμμάτων". Αλλά αυτά τα μεγάλα ζητήματα αν δεν προβάλλονται, καταλαβαίνετε ότι θα έρθουν ως προβλήματα και κάποιος πρέπει να την πληρώσει. Και θα την πληρώσει ο δημότης».