Παρασκευή, 31 Οκτωβρίου 2014 07:45

Επικοινωνιακός “χαρτοπόλεμος”: Ο κόσμος καίγεται και το Περιφερειακό…

Τη στιγμή που ο κόσμος καίγεται από τα δυσεπίλυτα προβλήματα και δε βλέπει πουθενά λύσεις, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ένας... χαρτοπόλεμος μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης - καθώς το χάσμα που χωρίζει τις συγκρουόμενες πλευρές όχι μόνο μοιάζει αγεφύρωτο, αλλά διευρύνεται κιόλας από συνεδρίαση σε συνεδρίαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο "πόλεμος" συνεχίζεται και μετά τις συνεδριάσεις του Συμβουλίου, καθώς όλες οι παρατάξεις επιχειρούν να αποκομίσουν επικοινωνιακό πλεονέκτημα εκδίδοντας ανακοινώσεις και διοργανώνοντας συνεντεύξεις Τύπου. Στην προχθεσινή… μάχη στο Σώμα, οι δυο πλευρές διασταύρωσαν τα ξίφη τους κυρίως για τη βίλα του Καλτσίδη και για την εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη. Ο Πέτρος Τατούλης έσπευσε όμως να εκδώσει ανακοινώσεις και για άλλα θέματα, ώστε να μπορούν εύκολα τα “εξαπτέρυγα της ενημέρωσης” να μεταφέρουν επιλεκτικά τις απόψεις του στην κοινωνία.
Η έκδοση ανακοινώσεων, τόσο κατά τη... διάρκεια του Συμβουλίου όσο και μετά, συνηθίζεται πολύ από τον κ. Τατούλη και αποσκοπεί ακριβώς στη διατήρηση του επικοινωνιακού πλεονεκτήματος που έχει αποκτήσει η περιφερειακή αρχή, χάρη στη διαχείριση των πόρων για τη διαφήμιση του έργου της.
Στην αντίπερα όχθη, η αντιπολίτευση χρησιμοποιεί τα ίδια όπλα επιχειρώντας να κερδίσει τον επικοινωνιακό πόλεμο. Ετσι χθες ο Νίκος Γόντικας σε συνέντευξη Τύπου στράφηκε για μια ακόμα φορά κατά  του Πέτρου Τατούλη, κατηγορώντας τον μεταξύ άλλων για την έγκριση της ΜΠΕ της βίλας Καλτσίδη. Πριν κλείσουν καλά καλά τα μικρόφωνα της συνέντευξης, έφτασε στα ΜΜΕ γραπτή δήλωση του Γιώργου Μπουλούκου, στην οποία υποστηρίζει ότι είναι άξιος Συμπαραστάτης του Πολίτη. Λίγη ώρα αργότερα ο περιφερειακός σύμβουλος Τάκης Γατσόπουλος εξηγούσε και γραπτώς για ποιον λόγο δεν είναι άξιος για Συμπαραστάτης ο Γιώργος Μπουλούκος.
Στη μέση του… χαρτοπόλεμου η Ντίνα Νικολάκου εξέδωσε δελτίο Τύπου για συνάντησή της με μπλόγκερ που επισκέφτηκαν την Αρκαδία. Μετά το… διαφημιστικό διάλειμμα διαβάσαμε ανακοίνωση της παράταξης Τατούλη με την οποία παραπέμπει την αντιπολίτευση στη “Διαύγεια” προκειμένου να ενημερωθεί για τις απεντάξεις έργων από το ΕΣΠΑ. Υστερα, η “Πελοπόννησος Πρώτα” με δική της ανακοίνωση απάντησε ότι ο Τατούλης δεν απάντησε για τα έργα που ερευνά η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης - ενώ η Περιφέρεια με νέα της ανακοίνωση χθες το βράδυ επιτέθηκε στις μειοψηφίες που αποχώρησαν... προχθές το βράδυ από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου.
Και ο “πόλεμος” συνεχίζει να μαίνεται, στις οθόνες και τα πληκτρολόγια.