Σάββατο, 06 Δεκεμβρίου 2014 13:26

Nίκος Πατσαρίνος - Γιώτα Κοζομπόλη: Αυταρχική η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Nίκος Πατσαρίνος - Γιώτα Κοζομπόλη: Αυταρχική η διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την αυταρχική, αυτοκρατορική συμπεριφορά της διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επέκρινε χθες ο Νίκος Πατσαρίνος, εκπρόσωπος της παράταξης "Πελοπόννησος Πρώτα", σε συνάντηση φίλων της παράταξης στην Καλαμάτα.

Και μίλησε για «κατήφορο αλισβερισιού μεταξύ ιδιωτικών συμφερόντων και της διοίκησης της Περιφέρειας». Ο επικεφαλής της παράταξης Οδυσσέας Βουδούρης δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση, γιατί βρισκόταν στη Βουλή στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.
Αρχικά, ο Ν. Πατσαρίνος τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εθνικών εκλογών, επισημαίνοντας πως «πρέπει επειγόντως να ρωτηθεί ο λαός».
Παρατήρησε ότι «ο "Καλλικράτης" είναι ένας θεσμός που έκατσε για να ευνοήσει τις μνημονιακές αποφάσεις στην αυτοδιοίκηση». Επέκρινε την «αυταρχική, αυτοκρατορική συμπεριφορά της διοίκησης της Περιφέρειας για ένα θεσμό που θέλει συναίνεση» και ανέφερε ως παράδειγμα τη διαδικασία επιλογής του Συμπαραστάτη, όπου «επιμένουν σε παιδιά μέσα από τον κομματικό σωλήνα». Μίλησε για αδιαφανή λειτουργία και ανέφερε ότι «χρειάζεται συμμετοχική λειτουργία, δε λειτούργησε ποτέ η Επιτροπή Διαβούλευσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Διευκρίνισε πως «υπάρχει συνεργασία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για να αντιμετωπίσουμε τον αυταρχικό τρόπο λειτουργίας της ηγεσίας της Περιφέρειας». Ενημέρωσε ότι «στη διαχείριση του ΕΣΠΑ κάνουν ό,τι έκαναν πριν 10 χρόνια» κι επεσήμανε πως «λειτούργησαν πελατειακά με το ΕΣΠΑ και έχουν κάνει υπερδεσμεύσεις, μπλοκάροντας το επόμενο πρόγραμμα».
Ο Ν. Πατσαρίνος έκανε λόγο για «ατασθαλίες, η OLAF (Επιτροπή κατά της Απάτης) ελέγχει τουλάχιστον δύο έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» και σημείωσε: «Αγωνιζόμαστε να ξεσκεπάσουμε το αλισβερίσι που γίνεται για ιδιωτικά συμφέροντα». Αναφερόμενος στη
διαχείριση απορριμμάτων, μίλησε για «διαπλοκή με μεγάλες εταιρείες» και πρόσθεσε πως «τους αμφισβητούν ομοϊδεάτες τους και στην Ε.Ε.».
Ο περιφερειακός σύμβουλος εξέφρασε τη συμπαράσταση της παράταξης για «το δίκαιο αγώνα που δίνει ο Νίκος Ρωμανός για το συνταγματικό δικαίωμα της μόρφωσης».
Η σύμβουλος Γιώτα Κοζομπόλη είπε ότι «ο Τατούλης λειτουργεί ως αυτοκράτορας με αδιαφάνεια». Και κάλεσε τους φίλους της παράταξης «να δημιουργήσουμε μια αμφίδρομη σχέση, να μας ενημερώνετε και να σας ενημερώνουμε, να είμαστε όλοι μαζί ένας ζωντανός οργανισμός και η δουλειά μας να είναι αποτελεσματική».
Γ.Σ.