Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015 18:37

Εκτιμήσεις Τατούλη για τα σκουπίδια

Εκτιμήσεις Τατούλη για τα σκουπίδια

Οι αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που απορρίπτουν τις προσφυγές των κατοίκων της Καλλιρρόης «μπαίνουν στην ουσία του σχεδιασμού μας και επιβεβαιώνουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα του διαγωνισμού της Περιφέρειας» για τη διαχείριση των σκουπιδιών.

Αυτό υποστήριξε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας μάλιστα ότι «η μόνη Περιφέρεια της χώρας που εγγυάται ότι το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα λυθεί άμεσα είναι η Πελοπόννησος».

Ο Π. Τατούλης, συνεχίζει η ανακοίνωση, εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του ότι «το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αποφασίσει σύντομα την έγκριση της υπογραφής της σύμβασης». 

Επιπλέον, ο περιφερειάρχης, γνωστοποίησε ότι ο διαγωνισμός για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ επαναλαμβάνεται αύριο Παρασκευή 17 Απριλίου και -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- «εκτίμησε ότι θα κατατεθούν προσφορές, ενώ για τους εναπομείναντες τέσσερις ΧΑΔΑ ενημέρωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι και άμεσα θα δημοπρατηθούν».

Στην ίδια ανακοίνωση, εξ άλλου, προστίθεται ότι ο Π. Τατούλης δήλωσε πως η Περιφέρεια θα καταθέσει μήνυση για τον ΧΑΔΑ της Αγίας Τριάδας «που αποτελεί μεγάλη περιβαλλοντική πληγή και η οποία δημιουργήθηκε από παράνομες αποφάσεις της προηγούμενης δημοτικής αρχής της Τρίπολης». 

Τέλος, όσον αφορά το υφιστάμενο πρόβλημα των απορριμμάτων της Τρίπολης, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο περιφερειάρχης δήλωσε πως «η μεταφορά τους εξελίσσεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, μετά και την παρέμβαση της Περιφέρειας και την εξασφάλιση των 300.000 ευρώ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε τη σχετική αρμοδιότητα».